ProWein 2016.

Hercegovački vinari predstavili svoja vina na najvećem sajmu u Europi

Gospodarstvo / Flash | 15. 03. 2016. u 10:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u suradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa organizirala je zajednički nastup vinara iz Bosne i Hercegovine na prestižnom međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića – “ProWein 2016” koji se održava u razdoblju od 13.-16. ožujka u njemačkom gradu Dizeldorf.

Po prvi put je tako organiziran zajednički štand vinara iz Bosne i Hercegovine i na istom se predstavlja sedam tvrtki: Podrum Vukoje 1982 (Trebinje), Podrumi Andrija (Paoča-Čitluk), Vina Zadro d.o.o. (Domanovići- Čapljina), Podrumi manastira Tvrdoš (Trebinje), Vinogradi Nuić (Crnopod-Ljubuški), Vinski podrum Anđelić- KOMRAD d.o.o. (Trebinje) i Vinarija Keža- Catena d.o.o. (Ljubuški),

Najveći sajam ove vrste u Europi ''ProWein 2016'' i ove godine je okupio vrhunske proizvođače iz cijelog svijeta. Pored klasičnih vrhunskih vina, izlažu se i egzotična vina, selekcije, aperitivi i i digestivi.

U okviru sajma se održavaju prezentacije međunarodno poznatih vinograda, brojnih sorti grožđa i vrsti vina, jakih alkoholnih pića, regionalnih specijaliteta, kao i organskih proizvoda.

S obzirom na izuzetno dobru posjećenost bh. štanda već prvog dana sajma, dokazano je da se vinari iz Bosne i Hercegovine kvalitetom svojih proizvoda s razlogom svrstavaju među najbolje.

Tvrtke sudionici izrazili su velika očekivanja te vjeruju da će na sajmu uspostaviti značajne poslovne kontakte koji će im omogućiti osvajanje novih tržišta.

Kopirati
Drag cursor here to close