Političari se slažu oko nečega...

Herceg: U jednom se slažemo, svi želimo održiv gospodarski razvitak

Premijer Herceg na svečanoj sjednici u povodu Dana Baranjske županije
Gospodarstvo / Flash | 13. 10. 2018. u 20:38 Fena
Kopirati
Foto: Vlada HNŽ / Herceg u Baranjskoj županiji

U povodu Dana Baranjske županije, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ)Nevenko Herceg prisustvovao je, na poziv predsjednika Skupštine te županije u Mađarskoj Zoltana Madarasa, svečanoj sjednici koja je održana u Pečuhu.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pozdravnom obraćanju, predsjednik Herceg čestitao je Dan županije kazavši kako HNŽ u Baranjskoj županiji vidi prijatelja i pouzdanog partnera s kojim želi uspostaviti različne vidove suradnje, poglavito u područjima lokalne i regionalne javne uprave, infrastrukture, komunalnih usluga, prijevoza, zaštite okoliša, zdravstva, te športa i turizma, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

''Iako mi u BiH još uvijek imamo mnogo prijepora, u jednom se ipak slažemo – želimo održiv gospodarski razvitak koji uvelike ovisi i o našoj spremnosti da i kroz ovakvu regionalnu suradnju stavimo naše potencijale u funkciju boljeg života svih građana.

Na osobit način spomenuo bih moguću suradnju na području gospodarstva, za koju na obje prijateljske i partnerske strane, postoje brojne mogućnosti i potencijali. Tu poglavito mislim na suradnju na području poljoprivrede i poduzetništva gdje, zbog naših komparativnih prednosti, u najkraćem roku, možemo polučiti konkretne rezultate, ali i na turizam koji pruža iznimne, do sada malo iskorištene mogućnosti", kazao je Herceg.

Dodao je kako vjeruje da su građani Baranje i Mađarske upoznati s brojnim ljepotama i turističkim sadržajima Hercegovine, istakavši kako je za građane Hercegovačko-neretvanske županije prijateljska Mađarska već dugo jedna od zanimljivijih i privlačnijih turističkih destinacija koje posjećuju.

''Na nama je da dostignute turističke rezultate još više potaknemo te razmjenjujući iskustva i u tom području doprinosimo ukupnom razvitku naših županija. Taj razvitak teško možemo očekivati ukoliko njegovi nositelji ne budu mladi visokoobrazovani ljudi. Stoga sam posebno sretan uspostavljenom suradnjom Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišta u Pečuhu i projektima koje planiraju zajednički provesti'', kazao je predsjednik Herceg.

Svečanoj sjednici nazočio je, uz ostale, i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a Donko Jović, navodi se u priopćenju.

Kopirati