Sastanak u Mostaru

Herceg s predstavnicima drvnog klastera: Ulagati u obrazovanje u ovom sektoru

Gospodarstvo / Flash | 14. 06. 2016. u 18:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg razgovarao je danas s čelnicima Udruge drvni klaster Hercegovine Osmanom Macićem, Zdravkom Vojvodićem i Damirom Škutorom, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima Udruge, problemima s kojima se susreće kao i okruglom stolu o problemima vezanim za drvnu industriju, a koji bi trebao biti upriličen sredinom rujna ove godine.

''Naš plan je na okrugli stol pozvati predstavnike Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva gospodarstva. Također ćemo pozvati predstavnike gospodarskih subjekata iz realnog sektora koji rade u drvnoj industriji čija će iskustva, mišljenja i stavovi vezana uz drvnu industriju sigurno biti od velike koristi.

Pozvati ćemo i predstavnike naših visokoškolskih ustanova, Sveučilišta i Univerziteta, jer želimo razgovarati i o obrazovanju kadrova u ovoj oblasti'', kazao je predsjednik drvnog klastera Hercegovine Zdravko Vojvodić.

Premijera Hercega su također upoznali kako je klaster pokrenuo inicijativu osnivanja Centra izvrsnosti za drvo u Mostaru, koji bi značajno pomogao u rješavanju svakodnevnih izazova s kojima se susreću članice klastera, ali i ostale tvrtke kojima je djelatnost vezana uz drvnu industriju i šumarstvo.

''Način na koji su se organizirali i način na koji rade članice Udruge drvnog klastera Hercegovina vidim kao pozitivan iskorak u promišljanju gospodarskog razvoja naše županije, te stoga očekujem da vaš put slijede i gospodarstvenici kojima je djelatnost neka druga oblast'', kazao je premijer Herceg.

Dodao je kako je Vlada i kroz Proračun prepoznala rad te Udruge, te izrazio spremnost da u okviru svojih mogućnosti i dalje podupire sve aktivnosti klastera, koje za cilj imaju snažniju gospodarsku aktivnost, a koja će onda otvoriti prostor za nova radna mjesta i stvaranje nove vrijednosti, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close