Uklanjanje opreme

Mostar: Na parking se ne može postavljati ugostiteljska oprema

Nelegalno postavljenje prepreke i terase na javnim površinama, uklonit će se do kraja ovog mjeseca.
Gospodarstvo / Flash | 11. 05. 2021. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je u ponedjeljak 10. svibnja trebala biti uklonjena ugostiteljska oprema s javne površine parking u Zagrebačkoj ulici, Caffe Bar Hemingway još uvijek nije uklonio opremu.

Podsjetimo, ranije smo pisali da su gradu dva objekta koja ne mogu dobiti odobrenje za zauzimanje javne površine, koji u svojoj naravi predstavlja parking, a to su Caffe bar Hemingway u Zagrebačkoj ulici i Pub Špago u Zaliku.

Inače, za Caffe bar Hemingway u Zagrebačkoj ulici inspektorica je donijela rješenje kojim se nalaže uklanjanje sve opreme kojom se zauzimaju parking mjesta, a radi se o sedam parking mjesta i to njeno rješenje izvršno je 10. svibnja.

''To znači da se može izaći u kontrolni inspekcijski nadzor da se provjeri je li stranka, subjekt nadzora, postupila po dispozitivu iz rješenja inspektora; u konkretnom slučaju je li uklonila stolove s javne površine koja ne može biti zauzeta. To znači da je ponedjeljak, odnosno 10. svibanj, krajnji rok da se uklone stolovi s javne površine koja ne može biti zauzeta, ako vlasnik objekta u međuvremenu ne pribavi neko odobrenje. Odobrenjem će se vidjeti što je odobreno da se može postaviti na javnoj površini. Odobrenja izdaje Odjel za urbanizam i građenje, konkretno služba za građevinske propise. Ako će nadležni odjelu za urbanizam držati propisa, a morali bi, tada objekt nikako ne može dobiti odobrenje za zauzimanje javne površine koja je u naravi uređeni parking'', pojasnila je ranije za Bljesak.info Jesenka Mahinić šefica službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

Kako neslužbeno saznajemo, Caffe bar Hemingway dobio je odobrenje za zauzimanje javnog prostora ispred zgrade, no za zauzimanje parking mjesta odobrenja nema.

Sada treba uslijediti prinudno uklanjanje, treba se obavijestiti i MUP, pa dok se izdaju rješenja, procedura će potrajati nekoliko dana.

Osoba ima pravo žalbe, ranije nam je rečeno iz inspekcije, ali žalba ne odlaže izvršenje rješenja.

Mahinić nam je tada rekla kako na parking nikako ne može biti postavljena ugostiteljska oprema.

 ''Činjenično, odlukom o privremenom zauzimanju javnih površina propisano je na kojim se površinama ne može dati odobrenje za privremeno zauzimanje javnih površina, između ostalog ne može se dati odobrenje za parking prostore, odnosno uređena parking mjesta. Tu se može dozvoliti postavljanje bilo kakvih predmeta, pa tako i ugostiteljske opreme kakva je predmet nadzora naših inspektora bio Caffe bar Hemingway i Pub Špago'', kazala je ranije Mahinić.

Ranije nam je iz inspekcije rečeno kako je postupak završen za Pub Špago - inspektor je donio zaključak, no budući da je bio na bolovanju, točne informacije o datumu izvršenja znat će se tek ovaj tjedan.

Kopirati
Drag cursor here to close