Prijedlog zakona

HBŽ: Utvrđeno korištenje, upravljanje i održavanje zajedničkih dijelova zgrada

Gospodarstvo / Flash | 13. 07. 2017. u 13:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na današnjoj je sjednici donijela Odluku o davanju suglasnosti na Plan i program zaštite i izgradnje, rekonstrukcije i održavanja javnih županijskih cesta u 2017. godini s tim da se u predloženi Plan i program ugrade predložene izmjene na sjednici Vlade.

Vlada je utvrdila prijedlog Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada koji će biti upućen u proceduru Skupštine Hercegbosanske županije, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Nakon razmatranja, Vlada je primila na znanje Zakon o radu Hercegbosanske županije s tim da se sve sugestije i prijedlozi uvrste u prednacrt koji će biti ponovno razmatran na sjednici Vlade Hercegbosanske županije.

Županijska Vlada donijela je odluke o usvajanju Programa utroška sredstava iz namjenskih sredstava Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH s kriterijima raspodjele i Pravilnika o utvrđivanju uvjeta za provođenje Javnog poziva odlučivanja o izboru korisnika, raspodjeli sredstava i praćenja namjenskog korištenja sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH. Sredstva za sufinanciranje projekata iznose 500 000 maraka.

Tijekom sjednice, nakon razmatranja Kolektivnog ugovora za uposlenike u Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegbosanske županije donesen je Zaključak da je ovaj Kolektivni ugovor dobra osnova za daljnje pregovore MUP-a Hercegbosanske županije i Sindikata djelatnika MUP-a Hercegbosanske županije.

Na sjednici Vlada je donijela odluke o odobravanju financijskih sredstava Župi Presvetog Srca Isusova u Kongori za proslavu 100 godina župe, Župi Vidoši za organiziranje športsko kulturnog ljeta, Hrvatskom katoličkom mjesečniku "Naša ognjišta" iz Tomislavgrada za funkcioniranje lista, HNK "Tomislav".

Osim toga, dozvoljena su sredstva za organiziranje "Općinske nogometne lige" Tomislavgrad, MNK "Seljak" za organiziranje Otvorenog nogometnog prvenstva Livna, KUD-u "Kamešnica" za organizaciju smotre folklora, Udruzi građana "Jezerac" za organizaciju humanitarnog turnira i dječjim vrtićima u Glamoču i Drvaru za pomoć u radu i otvorenju vrtića, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close