Nema zainteresiranih

HBŽ: Nitko ne želi raditi kao zdravstveni inspektor

Gospodarstvo / Flash | 19. 01. 2016. u 20:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije (HBŽ) Dubravko Kovačević za Fenu je kazao kako u Županiji trenutačno nema zainteresiranih osoba za posao zdravstvenog inspektora ali im je namjera popuniti i te kadrove kao i one farmaceutske struke tako da bi Uprava bila popunjena u svim oblastima.

Kao razlog zbog čega nema zdravstvenih inspektora unutar Uprave za inspekcijske poslove, Kovačević navodi da nitko od njih neće da radi za 1500 KM kad može više zaraditi negdje drugdje.

Nema natječaja

Zbog izražene nezainteresiranosti nije ni bilo raspisanih natječaja pa te poslove uz relativan manji broj zdravstvenih ustanova u odnosu na druge županije, trenutno pokriva Federalna inspekcija.

"Bacali smo probne balone i baš nitko od zdravstvenih djelatnika nije htio ni da čuje za radno mjesto inspektora te nam i nije prioritet popuna ove oblasti“, istaknuo je Kovačević.

Uprava za inspekcijske poslove, ponavlja, ima namjeru popuniti sve oblasti i kako će uspjeti u tome, također ovisi, kako kaže, od proračuna ove županije i sredstava namijenjenih njima.

Zaposlen sanitarni inspektor

Krajem prošle godine Uprava za inspekcijske poslove HBŽ je popunila mjesto sanitarnog inspektora, zatim ekološkog, što im je bio prioritet, inspektora zaštite na radu i turističko ugostiteljskog inspektora.

''Najviše radimo na tim oblastima čime je i izvršena popuna a također nam, osim spomenutih, nedostaju inspektori poljoprivredne i veterinarske struke“, naglasio je još ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove HBŽ-a Dubravko Kovačević.

 

Kopirati
Drag cursor here to close