Gračanica

Grapos-Expo okupio brojne izlagača iz BiH i inozemstva

Mala i srednja poduzeća koja predstavljaju motor gospodarskog razvoja i ove godine su u središtu sajma Grapos-Expo.
Gospodarstvo / Flash | 16. 04. 2019. u 17:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Grapos-Expo okupio brojne izlagača iz BiH i inozemstva

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta Grapos-Expo, koji je danas otvoren u Gračanici, na 12 tisuća kvadratnih metara izložbenog prostora predstavlja se više od 335 domaćih i inozemnih firmi iz oblasti proizvodnje i obrade drveta, plastike, građevinarstva, opreme za poljoprivredu, šumarstva, IT sektora, uz izložbe starih i umjetničkih zanata. 

''I ove godine Grapos-Expo će vam ponuditi brojne sajamske i vansajamske sadržaje koji se tiču biznisa i unapređenja privrednog ambijenta, ali i kritičkog osvrta prema državi koja mora prepoznati značaj i ulogu malih i srednjih poduzeća kao motora razvoja',' kazao je na otvaranju direktor sajma Grapos-Expo Gračanica Nedžad Nuhanović. 

U fokusu ovogodišnjem sajma su mladi poduzetnici. 

''Cilj koji smo jasno postavili te, sad već davne 2010., da u što boljem svjetlu predstavimo gračaničko gospodarstvo otišao je korak dalje i sada smo zapravo organizatori sajma međunarodnog karaktera gdje promoviramo i gospodarstvo regije'', izjavio je načelnik Općine Gračanica Nusret Helić.

Video: Na sajmu Grapos-Expo 335 izlagača iz BiH i inostranstva (VIDEO)

 

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec je izrazio zahvalnost na pruženoj mogućnosti da se hrvatski obrtnici predstave na ovom  sajmu. ''Mi obrtnici želimo pokazati ono najbolje, ono što smo proizveli u svojim radionicama i mnogi od vas znaju da nam nikada nije bilo lako'', dodao je Ranogajec. 

Mala i srednja poduzeća koja predstavljaju motor gospodarskog razvoja i ove godine su u središtu sajma Grapos-Expo. 

''Kada kažemo Gračanica, koje su to prve asocijacije? Prva je sigurno poslovnost, poduzetništvo, privreda i obrt, pa samim tim i ne čudi da je upravo Gračanica domaćin ovakve manifestacije. Uzimajući u obzir da je cilj sajma Grapos-Expo ostvarivanje pozitivnog utjecaja na gospodarski razvoj i stvaranje pozitivne poduzetničke klime, te povećanje konkurentnosti gospodarskog sektora, kao i međusobno bolje povezivanje poslovnih subjekata i poduzetničkih regija, možemo reći da se on u potpunosti poklapa sa strateškim opredjeljenjem Vlade TK'', izjavio je premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović.   

Gračanički sajam je jedna je od 45 sajamskih manifestacija u BiH koje se održavaju u 18 gradova. 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close