Povratak

Gradsko vijeće Livna pomaže gospodarstvenicima, očekuje se pomoć viših razina vlasti

U travnju mjesecu zbog koronavirusa na Županijskom zavodu za zapošljavanje u Livnu završila su 482 radnika. Neki od njih već su vraćeni na posao.
Gospodarstvo / Flash | 20. 05. 2020. u 20:12 Bljesak.info
0:09 / 1:47 Livno: Pomoć privrednicima

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S ciljem ublažavanja nastalih šteta izazvanih pandemijom koronavirusa Gradsko vijeće Livna odlučilo je na najkonkretniji način pomoć ovdašnjim gospodarstvenicima.

Nešto konkretno

Oslobodilo ih je plaćanja komunalnih naknada od prvog travnja do tridesetog lipnja, zatim plaćanja zakupnine poslovnih prostora do trideset dana nakon prestanka zabrane rada, te plaćanja poreza na reklamu i tvrtku.

“Oslobodili smo i 50 posto plaćanja zakupnine za terase i ono što je ključno, donijeli smo odluku da sa 300 KM pružimo pomoć za svakog djelatnika za neto plaću za period koliko traje stanje nesreće”, kaže Luka Čelan, gradonačelnik Livna.

Predstavnici Gospodarskog vijeća Livna ističu kako su oni, uglavnom, zadovoljni ovim mjerama.

Krhko gospodarstvo

''Evo, nešto, konkretno. Očekujemo, naravno, i od viših instanci vlasti da isto to naprave, poput onog korona zakona koji – takav je kakav je, ali to su trenutne mogućnosti u Federaciji BiH'', kaže Josip Bilić, predsjednik Gospodarskog vijeća Livna.

Vlada Livanjske županije još nije izišla s prijedlogom pomoći ovdašnjim gospodarstvenicima, niti je napravila prijedlog rebalansa ovogodišnjeg županijskog proračuna kojim bi im bila predviđena isplata te vrste pomoći.

''Pozivam vladu da radi svoji dio posla, koji treba da radi i za što su dobili mandat. Ovo što oni rade nikome ne ide u prilog, pogotovo za gospodarstvo koje je u Livanjskoj, Hercegbosanskoj županiji ovakvo kakvo je i inače bilo krhko'', kaže Mario Pavlinović, Udruga gospodarstvenika Livna.

U travnju mjesecu zbog koronavirusa na Županijskom zavodu za zapošljavanje u Livnu završila su 482 radnika. Neki od njih već su vraćeni na posao, javlja BHRT.

Kopirati
Drag cursor here to close