Hitne mjere

Građani uputili peticiju Bešliću zbog ruševnih objekata koji im prijete

Gospodarstvo / Flash | 05. 02. 2017. u 07:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici gradskog područja Stari grad u Mostaru uputili su peticiju gradonačelniku Mostara, kojom se traži poduzimanje hitnih mjera radi saniranja ruševnih objekata koji su oštećeni u ratu.

Građani strahuju, jer takvi objekti nisu adekvatno zaštićeni, a njihovi dijelovi se često urušavaju na ulicu, javlja BHRT.

''Svatko od nas tko živi ovdje je zabrinut. Svaki dan se vide nemile scene u odnosu samo na izgled ovog objekta'', rekao je za BHRT Haris Hindić iz MZ Brankovac - Stari Grad Mostar.

''Mostar je poznat po jakim udarim vjetra. A već predugo ove ruševine prijete urušavanjem. Jedan dio zida da se uruši u prečniku od 50 metara bi zatrpao ulicu i pješake i vozila i sve. Moramo li čekati da se to dogodi'', pita se Senad Kosić iz MZ Brankovac Stari Grad Mostar.

U upravi Grada kažu kako je ovo kompleksno pitanje, jer su neki objekti u privatnom vlasništvu, a neki pod zaštitom države.

''To se jednim djelom nalazi u dijelu spomeničke bašine BiH, tako da naša inspekcija nema nadležnost da za određene objekte donosi bilo kakva rješenja'', rekao je Bešlić. 

Kopirati
Drag cursor here to close