Građanska inicijativa

Građani odgovaraju komunalcima: Tražimo da radite po propisu i pravilima

Demant Inicijative prenosimo u cijelosti.
Gospodarstvo / Flash | 01. 07. 2019. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građanska inicijativa ''Jer nas se tiče'' demantirala je dopis mostarskih komunalnih poduzeća.

Demant Inicijative prenosimo u cijelosti.

''Nastavno na objavu portala Bljesak.info želimo demantirati dopis komunalnih poduzeća u kojem kažu: 'Obavještavamo Vas da nismo u mogućnosti brzo i učinkovito izvršiti odvoz i deponiranje komunalnog otpada s ulica Grada Mostara zbog jednog broja građana koji i nakon 20 dana blokade deponije i sada kontroliraju vozila s otpadom i dozvoljavaju deponiranje otpada isključivo u postrojenje (reciklažni pogon) unutar sortirnice, što znatno usporava proces deponiranja'.

Mi moramo naglasiti da su prozvani građani samo tražili da se od sada radi po propisu i pravilima, a nadležni inspektor je taj koji je od prvog dana naložio da otpad mora ići kroz reciklažni pogon, pa tek onda na deponiju, što je sasvim logično, međutim ovdje se na izravan način želi okriviti građane za spori odvoz otpada s ulica, međutim posrijedi je nešto drugo, dosadašnja praksa je bila takva da bi velika većina kamiona dolazila u jutarnjim satima, međutim sada kada sve ide kroz sortirnicu, dolazi do čepa, prema informacijama djelatnika deponije nužno je uspostaviti dinamiku dovoza otpada kako se ne bi događalo da u isto vrijeme dolazi 5 i više kamiona na istovar, na taj način izbjegao bi se zastoj bilo kakve vrste.

Također, želimo se osvrnuti i na problem djelatnika deponije koji imaju velik i težak posao ovih dana. Mi smo na sastanku kod direktora deponije tražili žurnu ispomoć za ljude koji rade na sortiranju otpada, dan nakon spomenutog sastanka, prema informacijama iz Gradske uprave (Odjela za komunalne poslove) pokrenut je nalog za odobrenje dodatnih 10 djelatnika za ispomoć na mjesec dana, jesu li spomenuti djelatnici počeli raditi potrebno je provjeriti sa JP Deponija d. o. o.

Dragi mostarski komunalci, svjesni smo da će se nakon godina nemara biti teško vratiti na ispravan put, ali od nečega se treba početi''.

Kopirati
Drag cursor here to close