Porast proizvodnje

Gradačački Inmer sudjeluje s više od 30 posto ukupnog izvoza mlijeka iz BiH

Gospodarstvo / Flash | 16. 03. 2016. u 13:08 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradačačka mljekara "Inmer" u protekloj godini zabilježila je porast proizvodnje za oko 10 posto, kao i porast izvoza na tržišta Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije, na koja je iz ove domaće mljekare izvezeno više od 30 posto od ukupno izvezenog mlijeka i mliječnih proizvoda iz Bosne i Hercegovine.

Također, uvećan je i otkup sirovina s domaćih farmi za pet posto, a to su podaci koji potvrđuju i kvaliteta rada više od 3.600 bh. farmera i kooperanata od kojih Lactalis BH, u okviru koje posluje mljekara "Inmer", otkupljuje sirovine.

Upravo je sirovina jedan od ključnih preduvjeta za nastanak više od 60 kvalitetnih, svježih i zdravih mliječnih proizvoda proizvedenih u BiH, kao što su "Dukat", "Domaće blago" i "Dar prirode", čiju kvalitetu su prepoznali i potrošači na stranim tržištima.

Domaće farmere Lactalis BH stimulira različitim oblicima kreditiranja, a pomaže i obnovu njihovog stočnog fonda, tako su ova suradnja i ulaganja rezultirali još većim otkupom mlijeka od domaćih farmera u protekloj godini.

Iz modernih proizvodnih pogona gradačačkog "Inmera" na police trgovina širom BiH, ali i zemalja regije, svakodnevno stižu proizvodi nastali od svježeg domaćeg mlijeka.

Lactalis Group je putem Lactalis BH, u mljekaru "Inmer" dosad uložio više od 18 milijuna KM, a najavljena su i nova ulaganja, priopćio je danas McCann Sarajevo.


Kopirati
Drag cursor here to close