Pelene i krpe u kanalizaciji

Gospodo, što bacate? Riješena misterija fekalija u Mostaru

Izvršeno je čišćenje kojom prilikom je izvađena velika količina nerazgradivog otpada poput pelena, krpa, ručnika, vlažnih ubrusa i sličnog otpada, a koji je zabranjeno odbacivati u sustav odvodnje.
Gospodarstvo / Flash | 25. 01. 2018. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Vodovoda Mostar kažu kako je već nekoliko puta čišćena kanalizacija u Ulici kralja Tomislava, te kako su za 'plivanje fekalija'  odgovorni korisnici zemljišta i objekata.

''Komunalna inspekcija Grada Mostara je u slučaju kanalizacije koja curi u Ulici kralja Tomislava br. 33. i 35. već tri puta izlazila na teren. Po njihovom nalogu angažiran je dva puta privatnik koji se bavi pročišćavanjem kanalizacije i jedan put naša nadležna služba. Izvršeno je čišćenje kojom prilikom je izvađena velika količina nerazgradivog otpada poput pelena, krpa, ručnika, vlažnih ubrusa i sličnog otpada, a koji je zabranjeno odbacivati u sustav odvodnje'', navedeno je za Bljesak.info iz Vodovoda Mostar.

Iz Vodovoda Mostar kažu kako odgovornost za stanje koje smo prikazali u našem jučerašnjem članku, u Ulici kralja Tomislava br. 33. i 35.,  isključivo je u nadležnosti korisnika zemljišta i objekata (etažnih vlasnika) koji koriste kanalizaciju  jer se radi o unutarnjoj, odnosno parternoj kanalizaciji koja nije dio javne kanalizacijske mreže (članak 49. Odluke GV o vodoopskrbi i odvodnji otpadnih i oborinskih voda na području Grada Mostara).

''Etažni vlasnici su obvezni platiti troškove vezane za održavanje parterne kanalizacije. Intervencije Vodovoda na parternoj kanalizaciji realiziraju se po nalogu komunalne inspekcije, na pismeni zahtjev mjesne zajednice ili po primitku dokaza u uplati računa za čišćenje od strane etažnih vlasnika'', navedeno je iz Vodovoda Mostar.

Podsjećamo, jučer smo objavili informaciju našeg čitatelja koji tvrdi kako iza zgrade u mostarskoj Ulici kralja Tomislava plivaju fekalije već duže vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close