Trebamo li seliti?

Gdje su obećana radna mjesta?

Gospodarstvenici nezadovoljni prezentacijom stranih turističkih kompanija.
Gospodarstvo / Flash | 23. 01. 2019. u 16:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga gospodarstvenika i poslodavaca (UGiP) Tomislavgrad uputila je otvoreno pismo u kojem izražava svoje nezadovoljstvo medijskom prezentacijom privatne strane turističke kompanije koja u suradnji sa Županijskim zavodom za upošljavanje Hercegbosanske županije u Općinskoj vijećnici u Tomislavgradu i u Livnu organizira predstavljanje.

"Top posao…..Želite posao s najboljim uvjetima? Evo prave prilike... Početak je teksta kojim privatna strana turistička kompanija u suradnji sa Županijskim zavodom za upošljavanje HBŽ-a najavljuje svoje predstavljanje u Tomislavgradu i Livnu", stoji u pismu UGiP-a Tomislavgrad.

Kako zaustaviti iseljavanje? 

Iz udruge se pitaju kako su od Strategije razvoja županije i općine, različitih programa potpore, stvaranja novih radnih mjesta i ostanka radne snage u županiji došli do predstavljanja privatnih stranih kompanija i iseljavanja nekolicine radno sposobnog stanovništva.

Nadležne nadalje pitaju što je s obećanjima koja su dali 2016. i 2018. godine? Gdje su potpore za koje su osigurali sredstva, olakšice malim poduzećima i obrtnicima i gdje su programi potpore i poticaja za razvoj malim poljoprivrednim proizvođačima i poticajima za stočarstvo?

Trebamo li seliti

"I na kraju gospodo, gdje su ta radna mjesta koja ste nam obećali?", pitaju se iz Udruge gospodarstvenika i poslodavaca Tomislavgrad.

Smatraju kako je ovakvo organiziranje predstavljanja stranih poslodavaca, s ciljem iseljavanja i ovo malo radno sposobnog stanovništva, sramota za vladajuće strukture i pljuska poduzetnicima i ljudima koji se bore da opstanu na ovim područjima.

"Šalje li nam to netko možda poruku da selimo jer od strategija i programa najbolja je izgleda ona 'strategija razvoja preko granice za razdoblje 2016.-2020'", kazali su iz UGiP-a Tomislavgrad.

Kopirati
Drag cursor here to close