Detektiranje problema

Gospodarska komora prikuplja podatke o dugovanju Agrokora u BiH

Gospodarstvo / Flash | 13. 04. 2017. u 11:51 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gospodarska komora Federacije BiH oglasila se u četvrtak priopćenjem za javnost zbog financijskih poteškoća u kojima se nalaze gospodarska društva iz sustava Agrokora.

Gospodarska komora Federacije BiH prikuplja informacije od svojih članica, kao i od tvrtki koje nisu članice, o iznosima potraživanja i statusu tih potraživanja u pogledu poštivanja rokova plaćanja, te će, nakon što se podaci prikupe, biti jasnija slika o iznosu dospjelih potraživanja tvrtki s područja Federacije BiH prema tvrtkama iz sustava "Agrokor" koje posluju u BiH.

Iz Gospodarske komore napominju kako se radi o okvirnim podacima koji se mijenjaju na dnevnoj bazi, te ističu kako te podatke neće objavljivati već će poslužiti samo u svrhu detektiranja veličine mogućeg problema.

Nakon što prikupe podatke iz Gospodarske komore navode kako će Vladi Federacije BiH uputiti inicijativu o žurnom formiranju radne skupine koja će izvršiti detaljnu analizu situacije i žurno predložiti mjere, kako bi se izbjegle eventualne posljedice po gospodarstvo u Federaciji, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close