Okolo se kopa

Golf tereni u Mostaru još uvijek na čekanju

Gospodarstvo / Flash | 17. 11. 2016. u 12:38 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Željuše, gdje je predviđena izgradnja golf terena krenuli su radovi, no nažalost, kako doznajemo ne na golf terenima.

Salem Bubalo, direktor Zavoda za prostorno uređenje grada Mostara za Bljesak.info je rekao kako je riječ o radovima na privatnoj parceli, ali i da bi radovi na izgradnji golf terena trebali krenuti ubrzo.

Još uvijek se čeka na Vijeće, kazao je Bubalo.

Podsjetimo, ukupno 50.000.000 KM bez objekata stajat će izgradnja golf-terena u Mostaru koji se nalazi među velikim investicijskim projektima koje je usvojila Vlada Federacije BiH.

Naime, na površini od 106 hektara, 15 kilometara sjeverno od Mostara uz lijevu obalu rijeke Neretve, predviđena je izgradnja golf-terena s pratećim sadržajima: 151 vila, šest poslovnih objekata, pet javnih objekata.

Kompleks bi se prostirao od Salakovca pa sve do dijela na kojem se nalazi stadion NK "Bjelopoljac".

''Vlada je spomenula izgradnju golf terena kao kapitalnog projekta, te ga podržala, ali bez Gradskog vijeća Mostara, ne može se ništa uraditi'', kazao je za ranije za medije Salem Bubalo, direktor Zavoda za prostorno uređenje grada Mostara.

Priča o izgradnji golf terena na sjevernom ulazu u grad stara je već nekoliko godina. Naime, Grad Mostar donio je regulacijski plan da se u sjevernom području gradi profesionalni golf teren s 18 rupa.

Kopirati
Drag cursor here to close