Pod pritiskom

Formirano konzultativno tijelo za rekonstrukciju tunela Crnaja

U međuvremenu je, na inicijativu Udruženja poslodavaca FBiH, Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH formiralo je konzultativno tijelo za rekonstrukciju tunela Crnaja.
Gospodarstvo / Flash | 14. 12. 2020. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Tunel Crnaja

Rekonstrukcija tunela Crnaja i dalje ostaje vrlo zahtjevan i potencijalno rizičan projekt, ali je iz JP Ceste Federacije BiH dosad u više navrata naglašeno kako nema alternative za taj složeni pothvat.

U više navrata traženo je da se radovi odgode, odnosno ne započinju bez čvrstih jamstava za nesmetano odvijanje prometa ovom važnom prometnicom, zbog čega je JP Ceste FBiH nedavno objavilo rezultate najnovije ekspertize, koju je zatražilo resorno ministarstvo u Vladi FBiH.

U međuvremenu je, na inicijativu Udruženja poslodavaca FBiH, Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH formiralo je konzultativno tijelo za rekonstrukciju tunela Crnaja.

Sastav konzultativnog tijela činit će predstavnici resornog Ministarstva, Udruženja poslodavaca FBiH, JP Ceste FBiH, kompanija izvođača radova te MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

U ime Udruženja poslodavaca FBiH u ovo tijelo je imenovan Jusuf Džafić, predsjednik Udruženja privrednika Jablanica.

Cilj formiranja ovog tijela jeste osiguravanje kontinuirane komunikacije i koordiniranog djelovanja između svih relevantnih subjekata, te fleksibilnosti u izvođenju građevinskih radova kako bi se zajednički i blagovremeno reagiralo na probleme koji bi se eventualno mogli pojaviti tijekom izvođenja sanacionih radova na tunelu Crnaja.

Koordiniranim djelovanjem i osiguravanjem fleksibilnosti prilikom svake faze izvođenja radova smanjit će se prometni zastoji kod tunela Crnaja, čime će se minimizirati negativne ekonomske posljedice po privredu i građane, smatraju u Udruženju poslodavaca FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close