Za poljoprivrednike

Federalno ministarstvo poljoprivrede predstavilo Farmer portal

Gospodarstvo / Flash | 13. 06. 2017. u 09:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu predstavio Farmer portal (www.farmerportal.ba), putem kojeg će svaki registrovani poljoprivrednik moći provjertiti na koje poticaje ima pravo, preuzeti obrasce za prijavu i pratiti status podnesenih zahtjeva, a općinske, kantonalne i federalne institucije i inspekcije će moći lakše vršiti kontrolu i nadzor nad trošenjem sredstava.

''Na ovaj način ćemo ubrzati i pojednostaviti poces prijave za poticaje, a prije svega, učinit ćemo ga transparentnim'', kazao je Dedić.

Pokretanjem portala resorno ministarstvo je krunisalo proces kompletiranja poljoprivrednog informacijskog sustava, što je jedna od obaveza na putu ka Europskoj uniji.

''Konačno imamo tačan popis poljoprivrednika i znamo kojom se vrstom djelatnosti bave. Ovi podaci će nam omogućiti da bolje planiramo raspodjelu budžetskih sredstava, te da uredimo sistem dodjele poticaja'', istaknuo je Dedić.

Samo registrirani poljoprivrednici moći će aplicirati za poticaje, kao i za potpore iz pretpristupnih fondova EU. To će, dodaje Dedić, eliminirati mogućnost bilo kakve zloupotrebe, odnosno da novac za poljoprivednike dobije netko tko od poljoprivrede zapravo ne živi.

Na današnjoj prezentaciji Farmer portala konsultant u Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kenan Karahasanović naglasio je da je portal vidljivi i javno dostupni segment veoma složenog informacionog sustava na čijoj je realizaciji rađeno u protekloj godini.

Kopirati
Drag cursor here to close