zaduženja

FBiH diže dva nova kredita

Gospodarstvo / Flash | 16. 12. 2015. u 17:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH se danas upoznala s informacijom Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o zahtjevu privrednog društva PS 'Vitezit' d.o.o. Vitez za kredit kod Razvojne banke FBiH. S tim u vezi, Federalno ministarstvo je zaduženo da, u suradnji s Razvojnom bankom, za sljedeću sjednicu pripremi Prijedlog odluke o odobravanju kredita iz komisijskih sredstava Vlade u visini od 1.995.031,12 KM.

Ova kreditna sredstva bi omogućila revitalizaciju kapaciteta za proizvodnju privrednih eksploziva, odnosno dostizanje proizvodnje od 4.500 tona godišnje u naredne tri godine, refinanciranje postojećih obveza kod Razvojne banke, kao i realizaciju ostalih planiranih aktivnosti 'Vitezita'.

Prihvativši informaciju o novom kreditnom zaduženju Operatora - Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo (OTF) i zahtjevu za korištenje depozitnih sredstava osiguranih po postojećem kreditu, Vlada FBiH je dala suglasnost da već osiguranih 4.000.000 konvertibilnih maraka bude prenamijenjeno za osiguranje depozitnih sredstava za novo kreditno zaduženje.

OTF je zadužen da intezivira aktivnosti za podizanje novog kredita u iznosu od 10.600.000 KM, kako bi postojeći kredit, podignut 2013. godine, bio prijevremeno i u cijelosti otplaćen. Time bi bilo omogućeno normalno poslovanje OTF-a, te oslobođena depozitna sredstva dodijeljena putem IGA za novo kreditno zaduženje, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close