Snimke iz zraka

Evo dokle je Europa došla u BiH

Gospodarstvo / Flash | 09. 09. 2016. u 10:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok Bosna i Hercegovina teži ulasku u Europsku uniju i posljednjih godina čini sve kako bi bila primljena u ovu zajednicu, Europska unija došla je nama, barem u cestovnom smislu.

Na području Hrvatske spojene su autoceste dviju zemalja - Bosne i Hercegovine i Hrvatske - kojima je BiH ''priključena'' europskim cestovnim tokovima.

Poddionica Koridora Vc od Međugorja do Bijače otvorena je 2014. godine, a radi se o pet kilometara dugoj dionici, na kojoj su izgrađena četiri značajna objekta - dva mosta Studenčica i Trebižat, jedan vijaduk Pavlovići i tunel Bijela Vlaka.

Ova poddionica proteže se od naselja Zvirovići u čapljinskoj općini pa sve do Graničnog prijelaza Bijača, gdje se dalje spaja na hrvatsku autocestu A1. Na ovaj način spojene su autoceste dviju zemalja, pa je tako Bosna i Hercegovina, odnosno njen južni dio, spojen na izravno lanac europskih autocesta, povezujući se sa ostatkom Europe preko Hrvatske.

Izgradnja autoceste u BiH stala je u naselju Zvirovići, a planirano je da se već sljedeće godine nastavi gradnja autoceste od Zvirovića preko naselja Trebižat, mostom preko rijeke Neretve do Počitelja, pa dalje do Mostara...

Do tada uživajte u kadrovima bosanskohercegovačke autoceste iz zraka koju je snimila zračna ekipa portala Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close