Koronavirus

Erdogan najavio novu pomoć Srbiji u vidu medicinske opreme

"Nadam se da ćemo u najkraćem mogućem roku prebroditi ovu tešku situaciju", dodao je Erdogan.
Gospodarstvo / Flash | 06. 04. 2020. u 18:54 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nadam se da će medicinska oprema, koju ćemo poslati ovog tjedna, pored setova za testiranje koje smo prethodno dostavili, predstavljati našu podršku prijateljima iz Srbije u njihovoj borbi protiv pandemije COVID-19, naveo je danas predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan u pismu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Erdogan je u pismu Vučiću izrazio i svoje "najiskrenije saučešće povodom svih izgubljenih života Vaših građana, između ostalih državnog tajnika Ministarstva za zaštitu životne sredine Branislava Blažića, usljed pandemije COVID-19 koja predstavlja veliku opasnost za cijeli svijet".

"Nadam se da ćemo u najkraćem mogućem roku prebroditi ovu tešku situaciju", dodao je Erdogan, a priopćilo Predsjedništvo Srbije.

Predsjednik Turske je poželio i uspjeh u borbi sa koronavirusom.

"Siguran sam da će učinkovite mjere koje ste preduzeli od prvog dana borbe protiv pandemije COVID-19 doprinijeti da se ova krizna situacija prebrodi sa najmanjim mogućim gubicima. Želim Vam uspjeh u Vašim naporima", rekao je.

Erdogan je pozvao i Vučića da kada se prevaziđe kriza dođe u posjetu Turskoj.

"Ovom prilikom bih želio da izrazim želju da uskoro, kada se prevaziđe kriza, ugostim Vašu Ekselenciju u Turskoj. Također, upućujem Vam najsrdačnije želje za Vaše zdravlje i sreću, kao i blagostanje i dobrobit prijateljskog naroda“, navedeno je u pismu predsjednika Turske.

 

Kopirati
Drag cursor here to close