Alžir

Energoinvestu ponuđen posao od 100 milijuna dolara

Gospodarstvo / Flash | 16. 12. 2015. u 10:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompaniji Energoinvest ponuđeno je sudjelovanje u naftnom projektu u Alžiru vrijednom 100 milijuna dolara, izjavio je Feni savjetnik generalnog direktora Energoinvesta Midhat Osmanbegović.

Konferenciji u organizaciji Alžirskog instituta za razvoj poduzetništva (CARE) je prisustvovalo izaslanstvo kompanije Energoinvest, koji je prisutan u Alžiru više od 40 godina u oblasti energetike, ali ne i u naftnom sektoru koji je okosnica alžirske privrede.

Kao članu Poslovnog savjetodavnog odbora na SAIS projektu mediteranskog bazena, Energoinvestu su otvorena još veća vrata u Alžiru.

Osmanbegović je sa suradnicima iskoristio ovu priliku za kontakte s predstavnicima kompanija iz naftne industrije. Tokom posjete su pokrenuti i konkretni razgovori za realizaciju naftnog projekta čija je vrijednost 100 milijuna dolara i u kojem bi uz Energoinvest sudjelovale i druge bh. kompanije.

''I ovom prilikom smo se uvjerili u ogromne mogućnosti alžirskog tržišta i simpatija prema Bosni i Hercegovini. Sigurno je da potrebe ovog tržišta mogu biti pokrivene uslugama bh. firmi u mjeri koja bi za našu privredu mogla biti i izlaz iz krize u kojoj se nalazimo. Naravno, od velikog značaja za razvoj odnosa je jačanje bilateralnih odnosa i hitna uspostava ambasade BiH u Alžiru'', izjavio je za Fenu Osmanbegović, koji je u Alžiru boravio zajedno s direktorom pri Centru za transatlantske odnose SAIS na Johns Hopkins sveučilištu u Washingtonu Sašom Toperićem.

Kopirati
Drag cursor here to close