Izgradnja trafostanice

Energoinvest uspješan u Alžiru

Gospodarstvo / Flash | 25. 07. 2016. u 12:34 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Energoinvest d.d. Sarajevo trenutno radi na više projekata izgradnje trafostanica u Alžiru.

Tijekom srpnja uspješno je okončan jednomjesečni probni rad nove 60/30kV trafostanice El Ghrous u Alžiru, što je još jedan uspjeh Energoinvesta na vrlo zahtjevnom tržištu ove zemlje.

Uspjeh je tim veći ako se uzmu u obzir teški uslove rada u alžirskoj pustinji u regiji Tolga-Biskra, priopćeno je iz Odjela za odnose sa javnošću Energoinvesta.

Ova kompanija u Alžiru gradi još dvije trafostanice ovog tipa, za istog investitora, alžirski elektroprijenos - Sonelgaz GRTE.

Trafostanica Mahdia je završena, ispitana i čeka se nalog investitora za uključenje na mrežu i probni rad. Na drugoj trafostanici, El Karma, u tijeku je elektromontaža, a njeno puštanje u rad očekuje se krajem ove ili početkom naredne godine.

''Samo riječi pohvale stižu Energoinvestu i ekipi u Alžiru od investitora, alžirskog elektroprenosa - Sonelgaz, kojima uspješna realizacija projekata u ovim teškim vremenima predstavlja veliki uspjeh. A da ne ostane samo na riječima hvale, isti investitor se pobrinuo i Energoinvestu dodijelio nova tri ugovora na proširenju šest trafostanica ukupne vrijednosti četiri milijuna eura. Radovi na ovim projektima počet će još ove godine'', kazao je direktor Energoinvestovog Inženjeringa za elektroenergetiku Adnan Brkić.

Osim ovoga, Energoinvest kod istog investitora ima ugovoren najveći projekt po principu "ključ u ruke" u poslijeratnom razdoblju - trafostanice 400/220kV i 220/60kV El Milia, čija ukupna vrijednost prelazi 50 milijuna eura. Obje trafostanice su u fazi izgradnje, a Energoinvestov Inženjering za elektroenergetiku upravo priprema isporuku posljednjeg seta opreme za ugradnju.

''Očigledan je veliki potencijal tržišta Alžira u energetici i slijedi nastavak aktivnosti na realizaciji postojećih, kao i dobivanju novih projekata'', navodi se u priopćenju Energoinvesta.

Kopirati
Drag cursor here to close