princip

Ekonomska i socijalna pitanja u BiH se stavljaju u prvi plan

Gospodarstvo / Flash | 03. 01. 2016. u 11:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić je u izjavi za Fenu kazao da je taj Dom doslovno primijenio princip da se ekonomska i socijalna pitanja stavljaju u prvi plan, dok u drugom planu ostaju neka politička pitanja koja su dosad uglavnom zaokupljala interes javnosti, a nisu vodila k bilo kakvom rješenju.

Istaknuo je da je to pozitivna praksa koja je definirana i u prošlom sazivu Doma naroda, koji je trajao od 2011. do 2014. godine.

''Očekujem da Dom naroda nastavi raditi po toj matrici da i dalje bude lider u razumijevanju istinskih potreba ljudi koji žive u ovoj zemlji, a te potrebe su svakako primarno vezane za rješavanje njihovih ekonomskih i socijalnih problema'', naveo je Tadić.

Na pitanje jesu li različita politička događanja tijekom 2015. godine utjecala na rad Doma naroda, Tadić je odgovorio da je sve to imalo utjecaja, ali da su našli način kako da taj utjecaj ne bude negativan, nego da traže rješenja koja neutraliziraju sve te krize u onoj mjeri u kojoj se to pita Dom naroda PSBiH.

Tadić navodi da je Parlamentarna skupština BiH organ čija se efikasnost ne može mjeriti po broju donesenih zakona, 'već se mjeri po tome u kojoj mjeri ispunjava svoju ustavnu funkciju, a to je očuvanje političke stabilnosti i harmonizacija odnosa između naroda i entiteta'.

''U tom smislu mogu reći da je Parlamentarna skupština BiH uradila dobar posao, pogotovo kad se to usporedi s nekim drugim vremenima. Je li u tom razdoblju bilo promjena većine, različitih većina oko različitih odluka ili zakona, to je sekundarno pitanje. Primarno je pitanje jesmo li mi očuvali političku stabilnost, a odgovor je jesmo'', ocijenio je Tadić.

Kopirati
Drag cursor here to close