Neodgovorni građani bacaju otpad

Ekološka katastrofa: Pitka voda bi se mogla zagaditi, instucijama zavezane ruke

Iz Inspekcije za komunalne poslove za Bljesak.info su rekli kako su upoznati s ovim slučajem, te će zajedno s Vodovodom pokušati riješiti ovaj problem.
Gospodarstvo / Flash | 06. 04. 2018. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekološka bomba prijeti građanima koji se napajaju s bazena u  mjestu Rijećevci iznad Opina.

''U zadnjih šest mjeseci je primijećeno sve veće odlaganje smeća, starih guma,autolimarskog i raznog otpada, kako pored i iznad bazena, tak o na još nekoliko lokaliteta u blizini, što naravno može uzrokovati veliku ekološku katastrofu, kao i razne druge posljedice'', napisao je čitatelj portala Bljesak.info ukazujući na ovaj veliki problem.

Iz Inspekcije za komunalne poslove za Bljesak.info su rekli kako su upoznati s ovim slučajem, te će zajedno s Vodovodom pokušati riješiti ovaj problem.

''Ovaj dio je prošle godine u potpunosti očišćen i ograđen, no neodgovorni građani bacaju otpad i dalje. Pokušat ćemo ovaj dio ograditi zidom kada se opet očisti'', rekli su nam iz komunalne inspekcije, objašnjavajući kako ne znaju na koji način bi mogli spriječiti ovakve situacije, jer je stanovništvo ugroženo.

''Pored otpada koji se neprestano baca, smeće se često donosi bagerima. Nije samo tu problem, problema ima u cijelom gradu, osim što građani bacaju, nesmotreno se odlaže i građevinski materijal.  Nama su zavezane ruke, jer mi ne možemo djelovati i neće proći slučaj na sudu ako mi osobno nismo vidjeli nekoga da baca otpad, ili ako ih nije vidio neki svjedok. Svjedoci većinom dođu i prijave, ali ne žele dalje svjedočiti. Inače, šestog travnja će početi kompletno čišćenje grada koja će trajati do 7. svibnja, nadamo se da će građani nakon toga biti oprezniji'', rekli su nam iz komunalne inspekcije, gdje su nam istaknuli da bi im uvelike pomoglo uvođene komunalnih redara, čije bi djelovanje sigurno počelo mijenjati svijest kod naših građana.

Odgovor od Vodovoda o ovom slučaju, očekujemo početkom idućeg tjedna.

Kopirati
Drag cursor here to close