Tko je slijep?

Ekologija u Federaciji dobila zlatnu medalju

Gospodarstvo / Flash | 19. 11. 2014. u 11:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fondu za zaštitu okoliša Federacije BiH uručena prestižna nagrada Europe Gold Medal 2014. na svečanosti u Londonu koju je organizirala britanska organizacija The Green Organization u suradnji s Britanskim institutom za zaštitu i očuvanje okoliša, Britanskom agencijom za zaštitu okoliša, Institutom za upravljanje otpadom UK, organizacijom "SAVE Britains Heritage" i Programom UN-a za okoliš (UNEP).

Za nagradu The 2014 Green Apple Awards for Environmental Best Practice je u konkurenciji bilo više od 500 prijava, u 18 različitih kategorija, a Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH nagrađen je u kategoriji najboljih institucionalnih praksi u doprinosu implementaciji programa, projekata i politika u oblasti zaštite okoliša i održivog razvoja, za sustavni pristup unapređenju zaštite okoliša.
Osnovni cilj ovih priznanja je da identificira, javno nagradi i prenese najbolje održive prakse među državama i njihovim vladama, navode iz Fonda za zaštitu okoliša FBiH.

''Jednoj mladoj instituciji kao što je Fond za zaštitu okoliša, zlatno priznanje na međunarodnoj razini dodatni je poticaj a ujedno i velika obveza da daljnjim aktivnostima opravda ovaj status, te da još intenzivnije radi na kontinuiranom i efikasnom rješavanju složenih pitanja upravljanja i očuvanja okoliša u Bosni i Hercegovini'', izjavio je povodom dodjele tog značajnog priznanja, direktor Fonda za zaštitu okoliša FBiH Safet Harbinja.

The Green World Awards je jedna od vodećih međunarodnih kampanja ovakvog tipa i ranga u cijelome svijetu koja se organizira u čast izvanrednim liderima, poduzetnicima koje pokazuju znatan napredak u implementaciji ekološki prihvatljivih tehnologija, posluju prema ekološkim načelima, te uspješno tokom cijele godine provode "zelene" programe kojima je cilj smanjenje emisije CO2, smanjenje potrošnje energije, te učestvuju u recikliranju proizvoda u industriji.

Green Apple međunarodne nagrade se tradicionalno dodjeljuju još od 1994. godine, a od ove godine i u kategoriji najboljih praksi u institucijama koje se bave zaštitom okoliša, u ključnim oblastima njihove nadležnosti baziranim na principima održivog razvoja.

Kopirati
Drag cursor here to close