Ugrađena nova oprema

DVD Buna još spremnija za požarnu sezonu

Dobivanjem takvog modula, poboljšati će se učinkovitost postrojbe.
Gospodarstvo / Flash | 18. 07. 2019. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Vozila DVD Buna

Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Buna implementirao projekt zamjene dotrajalog vatrogasnog modula za gašenje otvorenog požara.

Društvo je, kako navode, uspješno implementirali projekt u kojemu su dobili sredstva od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH za zamjenu dotrajalog vatrogasnog modula s potpuno novim modulom, a na koji su aplicirali u 2018. godini.

Kao što su i naveli, Središnji državni ured za Hrvate izvan RH je kroz projekt potpore za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH odobrio sredstva u iznosu 25.000 HRK za zamjenu dotrajalog visokotlačnog modula za gašenje otvorenog požara s potpuno novim modulom.

Foto: PR / Ugrađena oprema DVD Buna

Dobivanjem takvog modula, poboljšat će se učinkovitost postrojbe.

''Ugradnjom novog modula za gašenje otvorenog požara u navalno kombi vozilo jako smo poboljšali učinkovitost Vatrogasne postrojbe DVD-a Buna na spašavanju i zaštiti ljudi i imovine koji su ugroženi požarom'', navode.

Iz  četverogodišnjeg iskustva Vatrogasne postrojbe DVD-a Buna,  visokotlačni vatrogasni moduli su najučinkovitije sredstvo za gašenje početnih otvorenih i šumskih požara, priopćeno je. Konfiguracija terena na kojem djeluje DVD Buna obiluje nasadima vinograda i voćnjaka, koji su znatan izvor prihoda za lokalno stanovništvo, te kao takva zahtijeva pravovremenu i efikasnu reakciju u sprečavanju širenja požara.

Kopirati
Drag cursor here to close