Borba

DVD Blagaj odgovara i upire prstom u DVD Mostar-Jugoistok

Što se tiče navoda da naplaćuju rad, tvrde kako je to ''čista laž jer su stanovnici pojedinih naselja dobrovoljno skupili manji dio novca za utrošak goriva a ne za naš rad''.
Gospodarstvo / Flash | 09. 05. 2020. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dobrovoljno vatrogasno društvo Blagaj uputilio je demant na članak objavljen 22.4 2020. u kojem e navodi kako Udruge i gospordarstvenici traže gašenje DVD Blagaj.


''U navedenom naslovu iznešeno je niz neistina na račun našeg društva DVD Blagaj, a s ciljem narušavanja ugleda, minimiziranjem postojećih rezultata kao i dovođenja našeg društva u kontekst prekršitelja zakona te legalnost i legitimitet društva'', navodi se i dodaje kako na gradskom području Mostar-Jugoistok postoje dva dobrovoljna društva i ni jedno nije proglašeno od značaja.

''Grad Mostar (Krizni stožer), što se može provjeriti na službenoj stranici grada, posao dezinfekcije je dodjelilo našem društvu DVD Blagaj,zbog opremljenosti i spremnosti naših članova volontera. DVD Blagaj je dao na raspolahanje 3 vatrogasna vozila (1 cisterna zapremine 5m3, 2 navalna vozila zapremine 2,5 m3, 4 leđna atomizera) kao i certificirane vatrogasce volontere. Tu je i dokaz da je naš rad koordiniran od strane Grada čemu svjedoče i potpisi inspektora Grada Mostara koji koordiniraju dezinfekciju grada i gradskih područja. Ti isti inspektori su vršili nadzor nad dezinfekcijom gradskih područja: Blagaj, Kosor, Malo polje, Glavica i Pogracle i ocjenili naš rad čistom desetkom'', navode iz DVD Blagaj.

Što se tiče navoda da naplaćuju rad, tvrde kako je to ''čista laž jer su stanovnici pojedinih naselja dobrovoljno skupili manji dio novca za utrošak goriva a ne za naš rad''.

''U više navrata nas nazivaju nezakonitim i nelegitimnim udruženjem i traže naše zatvaranje. Da smo takvi kao što oni tvrde zar bi mogli gasiti požare 201 7,2018g. na očigled svih servisa, TV, novina, portala koji su uredno izvještavali i objavijivali naše akcije od: Rujišta, Podveležja, Čapljine itd. Ovde se radi isključivo o interesu DVD Mostar-Jugoistok kako bi se nametnuli CZ Mostar i ušli u njene strukture kao društvo od značaja i time postigli krajnji cilj. Potpisnici njihovog dokumenta su obmanjeni lažima ne istinom i ja kao predsjednik odgovorno tvrdim da uopće nisu upoznati sa stvarnom činjenicom vezano za dezinfekciju'', piše Salih Bostandžić, koji navodi kako ćsue zbog neistina koje se navode primorani prava tražiti putem suda.

''DVD Mostar-Jugoistok poziva nadležne institucije da nam uskrate svaki vid financiranja,a dobro znaju da od osnivanja pa do danas DVD Blagaj nije dobio ni jednu jedinu marku od institucija grad, kanton, Federacija. Naše financiranje je iskijučivo donacije naših članova i prijatelja društva i isključivo na dobrovoljnoj osnovi. Demant smo takoder uputili nadležnim institucijama na svim razinama viasti. Na kraju krajeva mi smo osnovani kao udruženje gradana koje će pomagati građanima Blagaja i šire a ne politička organizacija da se bavimo politikanstvom. Nadamo se da će mjerodavne institucije pravosuđa doći u Blagaj da poduzmu odgovarajuće mjere kako bi utvrdili rad DVD Mostar-Jugoistok i na koji način je utrošeno više desetina tisuća KM na 20 m2 krova, 2 prozora i 1 PVC vrata'', navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close