Sretan rođendan

Dvanaest godina Centra za istraživačko novinarstvo

Gospodarstvo / Flash | 22. 11. 2016. u 10:00 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) proslavio je jučer u Sarajevu dvanaest godina rada. Rođendan je iskorišten i kao prilika da se predstavi novi vizuelni identitet organizacije te nova web stranica.

Ova medijska organizacija je počela sa radom u listopadu 2004. godine uz pomoć USAID-ovog granta, uz tehničku pomoć i podršku Novinarske škole Univerziteta u New Yorku i kompanije Journalism Development Group.

CIN je danas samostalna i neovisna organizacija čiji rad prepoznaje šira javnost. CIN-ove tekstove i informacije iz baza podataka preuzimaju drugi mediji, ali i studenti pri izradi znanstvenih radova.

U proteklih 12 godina objavljeno je skoro 500 istraživačkih priča, 13 baza podataka te nekoliko dokumentarnih filmova, a drugi mediji u BiH i regiji su CIN-ove sadržaje objavili preko 9.000 puta.

Glavni i odgovorni urednik Aladin Abdagić ističe da o kvalitetnom radu CIN-a ne svjedoči samo stalni rast čitatelja, nego i preko dvadeset novinarskih nagrada, ali i promjene koje neke istraživačke priče uzrokuju.

''Neke naše priče dovele su do sudskih procesa, hapšenja ili ostavki političara'', kaže Abdagić.

Novi vizuelni identitet te nova web stranica otvaraju CIN-u put za kvalitetnije komuniciranje s javnošću.

''Promjena vizuelnog identiteta ne znači promjenu osnovnih vrijednosti CIN-a, a to je neovisno i profesionalno izvještavanje o korupciji, neodgovornoj vlasti i svim drugim sistemskim nepravilnostima'', rekla je direktorica organizacije Leila Bičakčić.

Rad CIN-a financijski podržavaju međunarodne institucije i organizacije među kojima su: SIDA, Izaslanstvo Europske unije u BiH, Fond otvoreno društvo BiH, NED, Britansko veleposlanstvo, Nizozemsko veleposlanstvo, USAID.

Kopirati
Drag cursor here to close