Posjetio HP Mostar

Dragan Čović u pošti

Posebno je istaknuo plan izgradnje glavnog poštansko-logističkog središta u Mostaru.
Gospodarstvo / Flash | 11. 12. 2017. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović u ponedjeljak je u Mostaru obišao Hrvatsku poštu (HP) Mostar, gdje je s predsjednikom Uprave Matom Rupčićem razgovarao o poslovanju tog poduzeća te projektima i razvojnim planovima za budućnost.

Sastanku su nazočili članovi Uprave te predsjednica Nadzornog odbora, a na njemu su prezentirane informacije o poslovanju prema kojim to poduzeće drugu godinu zaredom ima pozitivan poslovni rezultat, priopćeno je iz HP-a Mostar.

"Prošle godine smo stabilizirali poslovanje i prvi put nakon 13 godina ostvarili pozitivan rezultat, što očekujemo i za ovu godinu. Paralelno smo pokrenuli niz projekata, od kojih smo posebno ponosni na 'Brzu poštu', nastojali smo prepoznati trendove u poštanskom prometu, ali i potrebe naših korisnika", kazao je predsjednik Uprave Mate Rupčić.

Dodao je da su uveli nove usluge, transformirali način na koji obavljaju djelatnost te da pokušavaju promijeniti kulturu i okruženje za rad kako bi imali zadovoljne radnike te, iznad svega, ostvarili dobit.

Posebno je istaknuo plan izgradnje glavnog poštansko-logističkog središta u Mostaru.

Govoreći o tome, Rupčić je kazao kako će na 6600 metara četvornih biti smještene sve tehnološke organizacijske jedinice te da je riječ o projektu koji je vrijedan oko 7 milijuna maraka.

Rukovodstvo Hrvatske pošte Mostar upoznalo je Čovića i s problemima koji opterećuju rad tog poduzeća, a koji su vezani za izmjene zakonske regulative kojima bi se u budućnosti trebala kvalitetnije regulirati poštanska djelatnost.

Čović je zahvalio rukovodstvu HP-a Mostar na informacijama koje je dobio te je podržao prezentirane planove i projekte.

"Jedan od važnih infrastrukturnih projekata za Mostar je izgradnja poštanskog središta i menadžment ima moju punu podršku, kao i potporu u donošenju zakonskih izmjena kako bi se na kvalitetniji način regulirala ta oblast", kazao je Čović, čestitajući rukovodstvu na ostvarenim rezultatima te što su zahvaljujući dobrom poslovanju uspjeli sačuvati 700 radnih mjesta.

Kopirati
Drag cursor here to close