Učinkovit sastanak

Dogovorena deblokada "Elektroprijenosa BiH"

Sastanak premijera FBiH i RS sa generalnim direktorom "Elektroprijenosa BiH" urodio plodom.
Gospodarstvo / Flash | 16. 05. 2020. u 07:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijeri Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, Radovan Višković i Fadil Novalić, održali su sastanak sa generalnim direktorom “Elektroprijenosa Bosne i Hercegovine” Matanom Žarićem, na kojem je dogovorena deblokada ovog poduzeća, prenosi BHRT.

“Na sastanku je dogovorena deblokada kompanije “Elektroprijenos BiH”, kao i plan provođenja investicija u narednom razdoblju”, priopćeno je iz Vlade RS.

U priopćenju su dodali da će u narednih 15 dana organi kompanije “Elektroprijenos BiH”, Skupština akcionara, Upravni i Nadzorni odbor provesti potrebne procedure za verifikaciju današnjeg dogovora i omogućiti funkcioniranje kompanije kao i realizaciju važnih investicijskih projekata.

“Sugovornici su ocijenili da je funkcioniranje poduzeća ‘Elektroprijenos BiH’ od presudnog značaja i velike važnosti za održavanje elektroenergetske mreže u BiH, naročito imajući u vidu neophodne investicije koje su planirane u ovom sektoru, a koje se ne realiziraju više od dvije godine”, istaknuli su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close