Ministar Šarović u posjetu

Dogovoren nastavak izvoza mesa u Tursku

Bosna i Hercegovina će moći izvesti 3.000 tona iskoštenog mesa, čime ćemo otkloniti zastoj u realizaciji ovog aranžmana'', izjavio je ministar Šarović.
Gospodarstvo / Flash | 04. 09. 2019. u 16:39 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović dogovorio je u srijedu u Ankari, na sastanku s ministrom poljoprivrede Republike Turske Bekirom Pekdemirlijem, nastavak izvoza mesa iz Bosne i Hercegovine u ovu zemlju.

''Izvoz goveđeg mesa, bit će nastavljen i do kraja ove godine. Bosna i Hercegovina će moći izvesti 3.000 tona iskoštenog mesa, čime ćemo otkloniti zastoj u realizaciji ovog aranžmana'', izjavio je ministar Šarović nakon sastanka.

Naime, kako Sporazum o slobodnoj trgovini između BiH i Republike Turske, još uvijek čeka ratifikaciju parlamenata, ministar Šarović zatražio je da se u međuvremenu izvoz u ovu zemlju nesmetano nastavi, kako bh. gospodarstvenici ne bi trpjeli posljedice čekanja.

Turska je jedan od najvažnijih vanjskotrgovinski partnera, a opseg robne razmjene između dvije zemlje iznosi 700 milijuna dolara.

Tijekom sastanka, dvojica ministara razgovarali su o ukupnoj trgovinskoj razmjeni dvije zemlje kao i dugoročnim aranžmanima dogovorenim kroz Sporazum o slobodnoj trgovini.

U okviru posjeta Turskoj, ministar Šarović u četvrtak će se sastati i s ministrom trgovine ove zemlje Ruhsar Pekcan, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close