Elektroprivreda

''Diže'' se struja u Tomislavgradu

Gospodarstvo / Flash | 20. 04. 2016. u 11:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Općine Tomislavgrad održali su u srijedu sastanak s predstavnicima Elektroprivrede HZ HB na temu rekonstrukcije niskonaponske mreže u preostalim naseljima na području tomislavgradske općine kako bi se konačno riješilo pitanje osiguranja stabilne distribucije električne energije svim korisnicima.

Uz načelnika Ivana Vukadina, predsjednika Skupštine Hercegbosanske županije Roberta Bagarića i ministra financija u Vladi HBŽ-a Stipana Šarca, sastanku su nazočili generalni direktor JP EP HZ HB Marinko Gilja, izvršni direktor EP HZ HB za distribuciju Ilija Bakalar te voditelji poslovnica EP HZ HB u Livnu i Tomislavgradu Josip Čelar i Ivan Anić.

Kako je priopćila Općina Tomislavgrad, predstavnici EP HZ HB su naglasili kako su dobro upoznati s problemima u opskrbi električnom energijom u kojima se nalaze pojedina tomislavgradska naselja, koja su, s ciljem rješavanja ovih problema, u poslovnim planovima ovoga javnoga poduzeća za razdoblje 2016.-2018. konačno našla svoje zasluženo mjesto.

Posebice je naglašeno pitanje distribucije u Borčanima, Omolju, Seonici i Crvenicama, u kojima je niskonaponska mreža u najlošijem stanju i kako je ove godine planirana njena izmjena ali i izgradnja nove trafostanice koja bi podigla jačinu napona u Crvenicama.

Natječaj će biti objavljen krajem ovoga mjeseca i radovi bi trebali biti provedeni ovoga ljeta.

Na sastanku je bilo spomena i o VE Mesihovina, gdje je napomenuto da je nedavno završen natječaj za izgradnju pristupnih putova a nakon analize pristiglih prijava i odabira izvođača naglašeno je kako će ugovor za ove radove biti potpisan upravo u Tomislavgradu.

Kopirati
Drag cursor here to close