za primjer

Direktor godine: Plaća raste i do 100 posto, 'tjeram' radnike da imaju što više djece

Gospodarstvo / Flash | 17. 01. 2016. u 12:54 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nebojša Matić je nesvakidašnji poslodavac i biznismen, a sudeći po onome što radnicima daje i što od njih dobiva, i jedan od najboljih direktora.

Posao je počeo devedesetih u očevoj garaži u Lajkovcu, a danas njegova firma „Mikroelektronika” izvozi u više od 140 zemalja širom svijeta.

Za ovakve rezultate Matić najviše zahvaljuje svojim radnicima. Na njih, ukupno 86, gleda kao na drago kamenje i ljude koji su u njemu probudili najbolje.

‘’Ova firma je dobra jer dobri ljudi rade u njoj. Možeš biti vlasnik i direktor koliko hoćeš, ali si nula bez sposobnih i marljivih ljudi. Bit je u druženju. Prvi čovjek firme mora brinuti o svojim zaposlenima. Ja moje i volim, zajedno radimo, smijemo se, družimo, idemo u ribolov, jer ako su oni zadovoljni, posao ide napred. A kad imaju problem, rješenje je komunikacija, ne novac, jer motivacija se postiže samo pričom. Zaključio sam i da je svako od nas lud tri dana u pola godine i da ga tada ne treba dirati’’, priča Matić, koji je 2012. dobio priznanje „Blic poduzetnik”.

U „Mikroelektronici”, koja se bavi proizvodnjom alata za mikrokontrolere koji se nalaze u telefonima, automobilima, hladnjacima, već je četiri puta godišnje dijelio bonuse. Radnici su dobijali i 13, 14. i 15. plaću.

‘’Sada sam to promjenio u povišicu. Godišnje plaća raste i do 100 posto. Odlučio sam ih „natjerati” da imaju po troje, četvoro djece. Obećao sam da ću im mjesečno davati po 200 eura za treću i po 400 eura za četvrtu bebu. Nije to veliki trošak, djeca su najbolja stvar. Ja imam kći, a moja žena se često našali kako sam znao napraviti mnogo toga, ali ne i drugo dijete’’, kaže Matić, prenosi Blic.

Kopirati
Drag cursor here to close