Značajan iznos

Dedić: Poljoprivrednim proizvođačima isplaćeno 13,6 milijuna KM poticaja

Gospodarstvo / Flash | 31. 01. 2017. u 15:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Poljoprivrednim proizvođačima u Federaciji BiH isplaćeno je 13,6 milijuna KM poticaja. Osim toga od oko dva milijuna KM isplaćeno je za programe veterinarstvo'', izjavio je federalni ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Šemsudin Dedić, nakon održanog sastanka u Vladi FBiH sa sedam resornih kantonalnih ministara i predstavnicima drugih kantonalnih ministarstava.

Federalnom ministarstvu je iz proračuna FBiH za prošlu godinu isplaćeno 15,5 milijuna za poljoprivredu, što je po riječima Dedića značajan iznos za prostor cijele Federacije.

''U 2017. godini očekujemo da pored svih problema, Federalno ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede dobije podršku kako bi redovnost isplate poticaja bila na vrijeme sjetve, odnosno na proljeće'', istaknuo je Dedić.

Kantonalni ministri izvijestili su Dedića o izvršenju poticaja u prošloj godini, te je kako su potvrdili resorni ministri Himzo Smajić i Mato Brkić, u Zeničko-dobojskom kantonu je bilo isplaćeno 2.500.000 KM, a isti iznos je planiran za tekuću godinu, dok se 1.700.000 KM izdvaja iz godine u godinu u Posavskom kantonu.

Kantonalne ministre Dedić je pozvao da se angažuju u pozivanju poljoprivrednika da ažuriraju svoje podatke u Registru poljoprivrednijh gazdinstava i klijenata do 31. ožujka da bi se, kako kaže Dedić, uspješno mogao provesti novi softver za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju te omogućiti nesmetano apliciranje na poticaje.

''Pored toga, poljoprivredni proizvođači će putem Farmer portala imati uvid u svoje zahjeve (stanje svog imanja i status tekućih zahtjeva za poticaje) i periode njihove isplate'', dodao je Dedić.

Kopirati
Drag cursor here to close