Federalni ministar

Dedić: Kvaliteta mostarske trešnje i grožđa je dokazana i na stranom tržištu

Gospodarstvo / Flash | 13. 07. 2017. u 14:13

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić posjetio je danas tvrtku RDS i njihove plantaže grožđa i trešnje koje se prostiru na deset hektara u Mostaru.

Kako je rekao vlasnik ove plantaže Ramiz Šemić, ovogodišnja berba i plasman trešnje bili su dobri, a isto očekuju i s grožđem.

''Drago mi da su proizvođači trešnje i grožđa zadovoljni i da neće pretrpjeti onolike štete kolike su očekivali u prvim najavama nakon vremenskih neprilika u ovoj godini. S druge strane, kvaliteta naše trešnje i grožđa je dokazana i tražena na domaćem i stranom tržištu'', kazao je ministar Dedić, priopćeno je iz njegova Ureda.

Dodao je kako proizvođači najavljuju proširenje zasada i ističu problem skladišnih kapaciteta tj. hladnjača.

''Pozivam načelnike 20 općina u FBiH, obuhvaćene projektom IFAD VI, koji realizira Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, da iskoriste priliku i, uz grant sredstva od 70 posto koja su osigurana, u svakoj od ovih općina osiguraju odgovarajuće rashladne kapacitete za trešnju, grožđe, maline i drugo voće i povrće. Do sada je samo sedam općina iskazalo taj interes, a projektom IFAD-a VII u sljedećoj godini, ovu mogućnost moći će koristiti sve općine u FBiH i na taj način dati punu podršku poljoprivrednim proizvođačima s svog područja'', rekao je ministar Dedić.

Kopirati
Drag cursor here to close