Farma II

Daju se grantovi u sektorima peradarstva i pčelarstva

Gospodarstvo / Flash | 24. 04. 2017. u 10:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Farma II projekt - USAID/Sweden FARMA II projekt objavio je dva nova javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za sektore peradarstva i pčelarstva.

Što se tiče grantova u sektoru peradarstva, USAID/Sweden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) pozvao je kvalificirane proizvođačke organizacije da dostave zahtjeve za dodjelu bespovratnih sredstava za poboljšanje konkurentnosti u sektoru peradarstva, te na taj način doprinesu uspostavljanju konkurentnog poljoprivrednog sektora.

U javnom pozivu se, među ostalim, navodi da zainteresirane organizacije, legalno registrirane u skladu sa zakonima BiH, zahtjeve moraju dostaviti elektronski, putem e-mail adrese [email protected] i u štampanoj formi u jedan od ureda USAID/Sweden FARMA II projekta (Sarajevo, Tuzla ili Banja Luka), najkasnije do 29. maja, do 16.00 sati, te da aplikanti treba da prate upute za apliciranje predstavljena u RFA dokumentu.

USAID/Sweden FARMA II će organizirati informativne sastanke na kojim će se zainteresiranim organizacijama pružiti sve informacije i upute za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva.

U vezi grantova u sektoru pčelarstva, USAID/Sweden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) je pozvao kvalificirane proizvođačke organizacije da dostave zahtjeve za dodjelu bespovratnih sredstava za poboljšanje konkurentnosti u sektoru pčelarstva, te na taj način doprinesu uspostavljanju konkurentnog poljoprivrednog sektora.

Kako se navodi u javnom pozivu, zainteresirane organizacije legalno registrirane u skladu sa zakonima BiH zahtjeve moraju dostaviti elektronski putem e-mail adrese [email protected] i u tiskanoj formi u jedan od ureda USAID/Sweden FARMA II projekta (Sarajevo, Tuzla ili Banja Luka), najkasnije do 5. lipnja do 16.00 sati. Aplikanti trebaju da prate upute za apliciranje predstavljena u RFA dokumentu.

USAID/Sweden FARMA II će organizirati informativne sastanke na kojim će se zainteresiranim organizacijama pružiti sve informacije i upute za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva. Napominju da poziv nije otvoren za individualne poljoprivredne proizvođače (fizička lica).

Kopirati
Drag cursor here to close