Sastanak

Čubrilović-Ping: Sve veći broj kineskih studenata uči srpski jezik

Ostvarena veoma dobra suradnja između RS i kineskih kompanija koje su zainteresirane za velike infrastrukturne projekte, posebno u oblasti prometa, energetike i informacijskih tehnologija
Gospodarstvo / Flash | 18. 02. 2019. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović i veleposlanik Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Ping istaknuli su da je potrebno intenzivirati suradnju s kineskim financijskim institucijama u realizaciji infrastrukturnih projekata u tom bh. entitetu. 

Na sastanku u Banja Luci saglasili su se da je ostvarena veoma dobra suradnja između RS i kineskih kompanija koje su zainteresirane za velike infrastrukturne projekte, posebno u oblasti prometa, energetike i informacijskih tehnologija. 

-Istaknuto je i da je veoma važno jačati suradnju u oblasti kulture, obrazovanja i turizma, čemu doprinosi sve veći broj kineskih studenata koji uče srpski jezik, kao i izražena zainteresiranost za učenje kineskog jezika u RS, na Katedri za kineski jezik na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i na Konfucijevom institutu na Banjalučkom univerzitetu – priopćeno je iz entitetskog parlamenta.

Kopirati
Drag cursor here to close