Sastanak s Burilovićem

Čovića zanima robna razmjena Hrvatske i BiH

Čović je istaknuo važnost osnaživanja gospodarskih veza, posebno kroz otvaranje ureda HGK u Sarajevu i Mostaru.
Gospodarstvo / Flash | 24. 11. 2021. u 16:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Burilović i Čović 

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović sastao se u srijedu u Zagrebu s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore (HGK) Lukom Burilovićem.

Sugovornici su razgovarali o važnosti razvoja gospodarstva u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, te robnoj razmjeni koju ove dvije zemlje imaju.

Čović je istaknuo važnost osnaživanja gospodarskih veza, posebno kroz otvaranje ureda HGK u Sarajevu i Mostaru.

Također je naglasio kako, nakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom covida-19, najznačajnija sajamska manifestacija u BiH, Međunarodni sajam gospodarstva Mostar, nastavlja s radom.

Kako je rečeno tijekom sastanka, na 23. međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2022. svoje gospodarske potencijale predstavit će zemlja partner - Mađarska.

Sajamska manifestacija će biti obogaćena regionalno i međunarodno vrlo značajnim konferencijama, čime se partnerima i izlagačima na jednom mjestu nudi jedinstvena ponuda i spoj sajamskih i konferencijskih događanja, među kojima, kako je kazano, posebnu ulogu ima i HGK, pridonoseći stvaranju pozitivnog i prijateljskog ozračja.

Predsjednik HGK Luka Burilović naglasio je kako je BiH vrlo važan gospodarski partner Hrvatske, podsjetivši kako veliki broj poduzeća iz RH posluje u Bosni i Hercegovini.

Gospodarska suradnja i jačanje gospodarskih veza Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine moraju biti još bolji i na tome svakako treba raditi, zaključeno je tijekom susreta Čovića i Burilovića, priopćeno je iz Ureda predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close