Potprojekt BH3

Čordaš: Početkom sljedeće godine 50 stanova za raseljene osobe u Prijedoru

Gospodarstvo / Flash | 02. 08. 2017. u 14:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru Potprojekta BH3 - Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, u Prijedoru je u tijeku izgradnja zgrade s 50 stanova.

''Radovi na izgradnji zgrade u Prijedoru odvijaju se planiranom dinamikom i ukoliko ne dođe do nepredviđenih okolnosti, vjerujem da ćemo već početkom iduće godine biti u prilici useliti korisnike u nove stanove', rekao je ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš.

Podsjetio je da je kamen temeljac za zgradu s 50 stanova u Prijedoru postavljen u studenom prošle godine i to je ujedno prva zgrada koja je započeta u okviru spomenutog potprojekta na prostoru RS-a.

Čordaš je rekao da je ugovorena vrijednost radova gotovo dva milijuna KM, a stanovi će biti korišteni po principu neprofitnog socijalnog stanovanja, priopćeno je danas iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS-a.

''Svim stanovima izgrađenim u okviru Potprojekta BH3 upravljat će gradovi i općine na čijoj teritoriji se nalaze, koji će biti i vlasnici ovih stanova. Korisnici iz kategorije raseljenih osoba, koji će biti smješteni u njima, moći će doživotno koristiti stanove, a nakon toga, stanove će koristiti lokalne zajednice po principu neprofitnog socijalnog stanovanja'', pojasnio je Čordaš.

U okviru Potprojekta BH3 Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja bit će izgrađena 284 stana u devet gradova i općina Republike Srpske - Prijedoru, Foči, Banja Luci, Bosanskom Brodu, Bosanskoj Gradišci, Derventi, Bileći, Vlasenici i Bijeljini.

Implementator Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja na prostoru RS-a je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica, a u okviru četiri potprojekta, koja su do sada odobrena, bit će osiguran smještaj za 989 obitelji na prostoru tog bh.entiteta.

Potprojekt BH3 odnosi se na stanogradnju i namijenjen je zbrinjavanju raseljenih osoba koje su se odlučile na integraciju u mjestu izbjeglištva, a nemaju raspoloživih parcela za izgradnju individualnih stambenih jedinica.

Vrijednost izgradnje 284 stambene jedinice iznosi oko 13 milijuna konvertibilnih maraka, priopćeno je Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close