posjet

Članovi Komisije za vanjsku trgovinu i carine u Regionalnom centru Mostar UNO

Gospodarstvo / Flash | 07. 12. 2016. u 16:53 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Komisije za vanjsku trgovinu i carine Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) posjetili su danas Regionalni centar Mostar Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH.

Predsjedavajući Komisije Šemsudin Mehmedović, njegova dva zamjenika Nenad Lalić i Nikola Lovrinović, te članovi Komisije Mensura Beganović i Zaim Backović u razgovoru sa šefom Odsjeka za carinske poslove Regionalnog centra Mostar Mirkom Barišićem i šefom Grupe za kontrolu Odsjeka za carinske poslove Regionalnog centra Mostar Huseinom Dadićem upoznali su se s uvjetima i rezultatima rada, kao i s problemima s kojima se susreću zaposleni u ovom Regionalnom centru UNO BiH.

Rukovoditelji Regionalnog centra upoznali su članove Komisije da je u prvih devet mjeseci ove godine Regionalni centar prikupio više od 637 milijuna KM prihoda, što je za oko 50 milijuna KM više nego u istom razdoblju prošle godine. Takođe su naglasili da su u Regionalnom centru, zahvaljujući uspostavljenom funkcionalnom sustavu interne kontrole, uspješno otklonili nedostatke koje je u svojim izvještajima uočila revizija. Zahvaljujući takvom načinu rada i striktnoj primjeni propisa, mogućnosti manipulacija i prevara svedene su na minimum, rekli su rukovoditelji Regionalnog centra Mostar UIO BiH.

Tijekom sastanka članovi Komisije posebno su se zanimali za način carinjenja uvezenih vozila na području koje pokriva Regionalni centar, kao i za robe kod kojih su zabilježeni manji carinski prihodi u ovoj u odnosu na prošlu godinu. Predmet zanimanja članova Komisije bila je i kadrovska problematika, odnosno struktura zaposlenih u ovom Regionalnom centru.

Nakon posjete Regionalnom centru Tuzla, posjeta Regionalnom centru Mostar bila je druga u nizu posjeta članova Komisije za vanjsku trgovinu i carine Zastupničkog doma PSBiH regionalnim centrima UNO BiH.

Za sutra je planirana posjeta Regionalnom centru Sarajevo, a narednog tjedna članovi Komisije posjetit će Regionalni centar Banjaluka i Glavnu kancelariju UIO BiH u Banjoj Luci.

Na osnovu rezultata ovih posjeta Komisija će sačiniti i usvojiti zaključke, te postupiti u skladu sa svojim nadležnostima u cilju unapređenja rada UNO BiH, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close