Švicarska razvojna agencija

Čitluk: Helvetas pokrenuo online anketu kako bi utvrdio potrebe gospodarstvenika

Općenita vizija projekta je da ruralna domaćinstva, posebno mlade osobe, imaju mogućnost zapošljavanja i ostvarivanja dohotka te da mogu ispuniti vlastitu ideju o svrhovitom životu
Gospodarstvo / Flash | 10. 01. 2019. u 09:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Općina Čitluk potpisnik je sporazuma sa Helvetasom, švicarskom međunarodnom razvojnom agencijom koja je aktivna u trideset zemalja i koja kroz svoje djelovanje doprinosi stvarnim promjenama u životima više od tri milijuna ljudi u nepovoljnom položaju, kojim je definiran odnos međusobne suradnje na zajedničkoj provedbi projekta „Moja Budućnost“ u Čitluku. 

Općenita vizija projekta je da ruralna domaćinstva, posebno mlade osobe, imaju mogućnost zapošljavanja i ostvarivanja dohotka te da mogu ispuniti vlastitu ideju o svrhovitom životu, a Helvetas je identificirao općinu Čitluk kao zanimljivo područje za implementaciju projekta s još nekoliko općina u Bosni i Hercegovini. 

Kako bi što bolje identificirala potrebe u gospodarstvu na području općine Čitluk, međunarodna razvojna agencija Helvetas kreirala je link s online upitnikom. Svrha provedbe ankete je prikupljanje podataka s posebnim naglaskom na mogućnost zapošljavanja i samozapošljavanja mladih na području općine Čitluk, identificiranje sektora kojima je potrebna adekvatna radna snaga s konkretnim stručnim sposobnostima i planove privatnog sektora. 

– Podaci prikupljeni u anketi bit će iskorišteni radi analize potencijala općine. Cilj nam je utvrditi potrebe i planove privatnog sektora te sukladno tome djelovati u razvijanju općinskih strategija ekonomskog razvoja i zapošljavanja – poručili su iz Helvetasa, uz napomenu da će odgovori prikupljeni u anketi biti zabilježeni kao anonimni i korišteni samo u navedene svrhe, izvijestili su iz Općine Čitluk.

Kopirati
Drag cursor here to close