DWWA

Četiri nagrade za vinariju Hercegovina Produkt

Gospodarstvo / Flash | 07. 06. 2016. u 07:55 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ovogodišnjem Decanter World Wine Awards (DWWA) ocjenjivanju u Londonu vinarija Hercegovina Produkt osvojila je čak četiri nagrade, među kojima je najznačajnija srebrena medalja za žilavku ''Zlatna dolina 2015''.

Decanter World Wine Awards je najprestižnije i najutjecajnije svjetsko vinsko natjecanje koje se svake godine u organizaciji čuvenog magazina Decanter održava u Londonu. Karakterizira ga rigorozno suđenje i strog proces ocjenjivanja vina.

''Naši standardi su visoki, pa su i naša očekivanja. Mi nagrađujemo samo vina u koje potrošači mogu imati najveće povjerenje'' kazao je predsjednik DWWA Steven Spurrier, priopćeno je iz Udruženja kuhara u BiH.

Ove godine 244 najbolja svjetska suca ocjenjivala su 16.000 visokokvalitetnih vina iz cijeloga svijeta. U izrazito jakoj svjetskoj konkurenciji ovog prestižnog natjecanja vinarija Hercegovina Produkt ima čak četiri nagrađena vina, što je još jedan dokaz da Hercegovina ima vina koja se sa kvalitetom mogu nositi sa najkvalitetnijim vinima svijeta.

Vrhunsko bijelo suho vino žilavka "Zlatna dolina 2015“ koje potječe s izdvojenih položaja u mostarskom vinogorju nagrađeno je sa srebrenom medaljom sa čak 90 osvojenih bodova, što je jedan od najvećih uspjeha hercegovačkog vinarstva na navedenom ocjenjivanju.

Vrhunska vina ''Charisma žilavka 2015'' (89 bodova) i ''Blatina Zlatna dolina 2012'' (86 bodova) vinarije Hercegovina Produkt osvojila su bronačnu medalju, a vino ''Charisma Blatina 2014“ (85 bodova) dobilo je preporuku te također postiglo izrazito velik uspjeh na ovom prestižnom natjecanju u jako velikoj konkurenciji.

Ove nagrade su samo još jedna u nizu potvrda vrhunske kvalitete vina vinarije Hercegovina Produkt koja se suvremenom proizvodnjom počinje baviti 1995. godine. Kapaciteti su kroz godine rasli i trenutno su 30.000 hl (proizvodnja vina i voćnih rakija).

Kopirati
Drag cursor here to close