Bevanda s izaslanstvom EBRD-a

Čeka nas realizacija novih dionica autoceste

Bevanda poželio je dobrodošlicu novoj direktorici EBRD-a i obećao potporu u njezinom budućem radu te je izrazio zahvalnost Ianu Brownu na njegovom predanom radu tijekom svog mandata u BiH.
Gospodarstvo / Flash | 24. 09. 2019. u 16:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas izaslanstvo Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) predvođeno direktoricom za zapadni Balkan Zsuzsannom Hargitai, te novoimenovanu direktoricu EBRD-a za BiH Manuelu Nassel i njezinog prethodnika Iana Browna.

Bevanda poželio je dobrodošlicu novoj direktorici EBRD-a i obećao potporu u njezinom budućem radu te je izrazio zahvalnost Ianu Brownu na njegovom predanom radu tijekom svog mandata u BiH

Sugovornici su se suglasili da je uspješno realizirano mnogo projekata EBRD-a u BiH, posebno u oblasti cestovne infrastrukture te da su u pripremi i projekti za javni prijevoz u Sarajevu te nove dionice autoceste.

Na sastanku je konstatirano da je formiranje vlasti i dalje prioritetna tema u BiH iako je od općih izbora prošlo skoro godinu te je to razlog što neki kreditni ugovori nisu ratificirani niti su procedure dovedene do kraja nakon potpisivanja ugovora.

Bevanda je naglasio da Ministarstvo financija i trezora BiH profesionalno obavlja svoje poslove koji se tiču ugovaranja kreditnih aranžmana te da suradnja s EBRD-om ide svojim tijekom i da očekuje i nove projekte u budućnosti, priopćeno je iz Ministarstva financija BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close