Uređivanje grada

Čapljina oživljava park u središtu grada

Gospodarstvo / Flash | 20. 03. 2017. u 08:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čapljinski komunalci u posljednje se vrijeme svojski trude oko kultiviranja pomalo zaboravljenih površina u središtu grada.

Jedna od njih je mali park prekoputa kina “Mogorjelo”, gdje su proteklih dana komunalci marljivo radili na proširenju parka djelomično i na područje koje pripada davno zatvorenoj Duhanskoj stanici.

Lijepo vrijeme poslužilo im je da očiste gustiš, a nakon toga su se dali na postavljanje sustava za natapanje, sadnju ruža i drugog zelenila.

Djelatnici Službe održavanja zelenila Javnoga komunalnog poduzeća Čapljina ističu da će njihov napor biti prepoznat tek kad se trava zazeleni, a ruže procvjetaju.

Uz to, radi se i na čišćenju zelenih površina koje se nalaze u sklopu Duhanske stanice u Čapljini, također u blizini ovoga parka.

Podsjetimo, upravo u ovom parku Ekološka udruga ”Močvara” prije par godina napravila je od obojenih kamenčića posebnu stazicu, koja će se lijepo uklopiti u obnovljeni park.

Čapljina je već desetljećima poznata kao najčišći, te hortikulturano i urbanistički najuredniji grad u državi, a izgleda da tu titulu planiraju u ovom gradu držati još godinama.

Kopirati
Drag cursor here to close