80 milijuna eura vrijedna

Buduća Ikeina trgovina u Ljubljani dobila ekološku suglasnost

Gospodarstvo / Flash | 05. 05. 2017. u 11:12 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenska agencija za okoliš izdala je ekološku suglasnost za gradnju Ikeine trgovine u Ljubljani, čije se otvaranje planira za manje od dvije godine, a prostirat će se na 30.000 četvornih metara i zapošljavati 300 ljudi.

Švedska kompanija tako je došla korak bliže dobivanju građevinske dozvole za otvaranje svoje prve trgovine u Sloveniji. Gradnja Ikeine kuće u kompleksu ljubljanskog Robno-trgovačkog centra BTC, u kojemu je smješteno više od 500 različitih trgovina, trajat će 17 mjeseci.

Agencija za okoliša u izdanoj suglasnosti propisala je više strogih pravila kojih će se tijekom gradnje i smještanja objekta u prostor investitor morati pridržavati.

Između ostalog, pred početak gradnje morat će oko gradilišta postaviti ogradu za zaštitu od buke visoku 4 i dugu 200 metara, uspostaviti katastar već postojećih oštećenja susjednih zgrada i registrirati sve nove do kojih bi moglo doći tijekom gradnje, a u noćnim i večernjim satima na objektu će se u unutrašnjosti smjeti izvoditi samo radovi koji ne proizvode veću buku.

Zemljište za svoj prvi centar u Sloveniji Ikea je kupila početkom 2016. godine, nakon što je općina Ljubljana promjenom urbanističkog plana omogućila prenamjenu prostora prvotno predviđenog za stanogradnju.

Ikea će u gradnju svog centra u Ljubljani investirati oko 80 milijuna eura, a planiralo se da bi mogao biti završen 2018.

Kopirati
Drag cursor here to close