Dionica Kuzmin-Sremska Rača

Brnabić: U srpnju početak radova na autocesti Beograd-Sarajevo

Istaknula je da nema nikakve informacije o navodnim zloupotrebama sredstava donacije koju je Srbija uputila općini Srebrenica te da oni ne mogu da kontroliraju utrošak sredstava.
Gospodarstvo / Flash | 17. 06. 2019. u 13:11 Fena
Kopirati
Foto:Fena / Brnabić: U srpnju početak radova na autoputu Beograd-Sarajevo

Premijerka Republike Srbije Ana Brnabić najavila je danas u Banjoj Luci da će u prvim danima srpnja početi radovi na dionici Kuzmin-Sremska Rača, čime se kreće s izgradnjom autoputa Beograd-Sarajevo. 

Kod Kuzmina, kako je dodala, u tijeku su pripremni radovi. 

Istaknula je da nema nikakve informacije o navodnim zloupotrebama sredstava donacije koju je Srbija uputila općini Srebrenica te da oni ne mogu da kontroliraju utrošak sredstava. 

Dodala je da je bila na otvaranjima određenih radova i da su sredstva bila utrošena na najbolji način. 

Brnabić je prethodno s entitetskim premijerom Radovanom Viškovićem sudjelovala u Banjoj Luci na Regionalnoj konferenciji "Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak". 

Naglasila je i da je neophodno da sami stvaramo svoju intelektualnu svojinu te da se radi na stimuliranju i poticanju ekonomije zasnovane na znanju, uz prihvaćanje europskih standarda. 

Bilo je riječi i o prijetnjama i izazovima koje donosi novo doba internet revolucije u oblasti zaštite intelektualne svojine. 

Na tom skupu, između ostalih, sudionici su i ministar prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević, ministar za europske integracije i međunarodnu suradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, ministar za znanstveno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević, te predstavnici najvećih telekomunikacionih kompanija i stručne javnosti iz regije. 

Cilj konferencije je da se ova tema dodatno aktuelizira kako bi se pronašli novi načini zaštite autorskog i srodnih prava i na taj način pružila podrška nadležnim institucijama kroz debate donositelje odluka, eksperata i druge zainteresirane javnosti.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati