Doniran kombi

Bravo za Konjic: Općina poklonila vozilo potrebitima

Riječ je o vozilu koje je bilo u vlasništvu Općine Konjic, a koje je Odlukom Općinskog vijeća Konjic dodijeljeno Udruženju kako bi lakše organizirali i realizirali svoje aktivnosti.
Gospodarstvo / Flash | 12. 04. 2021. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Konjic / Potpisivanje ugovora

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i predsjednik Udruženja roditelja i djece s cerebralnom paralizom i drugim poteškoćama u razvoju ” I” Konjic Amir Nuhić danas su potpisali ugovor o primopredaji putničkog kombi vozila koje je Općina poklonila Udruženju.

Riječ je o vozilu koje je bilo u vlasništvu Općine Konjic, a koje je Odlukom Općinskog vijeća Konjic dodijeljeno Udruženju kako bi lakše organizirali i realizirali svoje aktivnosti, navedeno je na stranici spomenute Općine.

Prepoznat rad Udruženja

"Općina Konjic je prepoznala pozitivan rad i djelovanje Udruženja “I”, mislimo da je vozilo otišlo u prave ruke i da će se koristiti na dobrobit svih članova", kazao je u ime Općine Konjic Edin Mujak, pomoćnik načelnika za pitanja branitelja, invalida, izbjeglih i raseljenih osoba i socijalne zaštite, naglašavajući kako će Općina Konjic i u budućnosti pomagati ovu populaciju.

Kombi mnogo znači

"Hvala u ime naše djece i svih članova, načelniku Općine Konjic, Osmanu Ćatiću i Općinskom vijeću Konjic na razumijevanju za potrebe Udruženja. Kombi putničko vozilo će mnogo značiti za sve nas pri svakodnevnim aktivnostima. Uz postojeće vozilo koje imamo značajno će biti olakšan transport naše djece do Dnevnog centra i nazad, te organiziranje naših redovnih izleta", kazao je Amir Nuhić, predsjednik Udruženja roditelja i djece s cerebralnom paralizom i drugim poteškoćama u razvoju ” I” Konjic, koji je podsjetio kako Općina Konjic redovno kroz izdvajanje iz Proračuna pomaže njihov rad.

Udruženje “I” koje ima 80 članova, okuplja roditelje i obitelji 25 djece s poteškoćama u razvoju s područja konjičke općine.

Kopirati
Drag cursor here to close