Sastanak u Sarajevu

Bradara: Razvojno planiranje može ubrzati gospodarski razvitak i europski put BiH

Gospodarstvo / Flash | 07. 03. 2017. u 15:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Strateško planiranje, odnosno potreba zakonskog uređenja ove oblasti u Federaciji BiH, uz uključenost svih razina vlasti, od općinske preko županijske do federalne, bila je tema razgovora predsjedateljice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidije Bradara, veleposlanice Švicarske u BiH Andree Rauber Saxer i rezidentne koordinatorice UN-a i UNDP-a u BiH Sezin Sinanoglu.

Sudionice sastanka razgovarale su i o radu Doma naroda Parlamenta FBiH, kao i o projektima koji se uz potporu Švicarske, UN i UNDP-a realiziraju u BiH, te položaju žena i njihove uključenosti o sve važnije društveno-političke procese u BiH.

Rauber Saxer i Sinanoglu izrazile su zadovoljstvo odgovornim pristupom predsjedateljice Bradare donošenju zakona koji će doprinijeti ravnomjernom razvoju Federacije BiH te otvoriti mogućnost za nove investicije i otvaranje novih radnih mjesta.

''Švicarska je posebno angažirana u BiH otvaranju novih radnih mjesta mladima'', istaknula je Rauber Saxer, te suradnja s lokalnom samoupravom i jačanje sektora zdravstva.

Predsjedateljica Bradara upoznala je sagovornice o činjenici da je upravo Dom naroda na temu zdravstva održao vrlo kvalitetnu sjednicu koja je jedan u nizu pokazatelja odgovornog odnosa ovog doma prema svim važnijim temama u Federaciji BiH.

Sudionice sastanka dotaknule su se i drugih aktualnih tema u BiH, kao što je europski put za kojeg je iskazana puna opredijeljenost i potpora, čak i od Švicarske koja premda nije članica EU s BiH ima puno zajedničkog, poput decentraliziranog sustava uređenja čiji su dio kantoni, odnosno županije, saopćeno je iz Press službe Doma naroda Parlamenta FBiH.

Dogovoreno je jačanje suradnje koja bi trebala rezultirati nizom zajedničkih projekata.

Kopirati
Drag cursor here to close