U predizborno vrijeme

Bradara: Neprihvatljivo je zabraniti sve igre na sreću

Gospodarstvo / Flash | 12. 05. 2016. u 15:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo financija priprema u vidu prijedloga izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću.

''Imamo oko 60 inicijativa, koje se uglavnom odnose da Vlada ponudi rješenje za određena pitanja u različitim oblastima'', kazala je predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara.

Smatra da u ovoj oblasti ima veoma puno problema.

''Sve i ukoliko netko želi postići da se ugase ili zabrane sve igre na sreću, gdje moramo voditi računa o svim priređivačima igara na sreću, pojavit će se neko sivo ili crno tržište koje će priređivati igre na sreću. Ovaj prijedlog je neprihvatljiv u predizborno vrijeme - neko sjedne napiše zakon'', dodala je Bradara.

Navodeći da tržište igara na sreću nije kvalitetno uređeno predsjedavajući Doma naroda Jasenko Tufekčić kaže da prioritetno treba raditi na izradi prijedloga izmjena i dopuna Zakona o igrama na sreću.

''To treba pod hitno riješiti to jest na najbolji način urediti oblast igara na sreću'', poručio je Tufekčić.

Zamjenica premijera i federalna ministrica financija Jelka Milićević ranije je istakla da je, između ostalog, predviđeno da se prema sjedištu poslovnica, poduzeća koja se bave priređivanjem igara na sreću, plaća porez na dohodak.

''Vlada radi na sveobuhvatnijim izmjenama, uz konsultacije više institucija. To može utjecati da više prijedloga za izmjene tog zakona bude u proceduri'', navela je Milićević.

Kopirati
Drag cursor here to close