Važno pitanje

Evo tko će smjeti ulaziti i izlaziti iz Hrvatske

''Što se tiče hrvatskih državljana koji imaju prebivalište tu ili u drugim zemljama moći će ulaziti u Hrvatsku iz osobnih razloga ili kojih već'', dodao je.
Gospodarstvo / Flash | 09. 05. 2020. u 15:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je danas da se mijenja dosadašnja odluka o privremenoj zabrani prelaska granica, koja je uvedena zbog pandemije koronavirusa.

Hrvatskim državljanima se omogućuje ulazak u Hrvatsku i odlazak u inozemstvo, a kada postoje poslovni razlozi i drugi ekonomski interes strani državljani će moći ući u Hrvatsku, kao i strani državljani koji putuju zbog neodgodivih privatnih razloga.

''EU je donijela preporuku svim državama članicama da do 15. lipnja ne dolaze državljani trećih zemalja. To je intencija i kod dolazaka u RH. Naravno, kad su u pitanju poslovni sastanci tu mogu biti i državljani izvan EU'', kaže Božinović.

''Što se tiče hrvatskih državljana koji imaju prebivalište tu ili u drugim zemljama moći će ulaziti u Hrvatsku iz osobnih razloga ili kojih već'', dodao je.

Više neće biti obavezna mjera samoizolacije, naveo je Božinović.

''Zbog toga što nije realno nekoga pustiti na poslovni sastanak ili bilo koji drugi sastanak, ili sutra turiste, a onda ih automatski onemogućiti da napuštaju mjesto, odnosno hotel ili bilo koji drugi smještaj. Ovo je jedna liberalizacija ulaska u RH, smatramo da ćemo uz suradnju granične policije, drugih inspekcija i naravno s epidemiološkom službom, biti u stanju tu situaciju pratiti i kontrolirati'', kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close